Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Kamerun Vizesi

Kamerun Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Kamerun Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kamerun’a iş görüşmesi, toplantı, konferans ve fuara katılmak amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Kamerun Ticari Vizesi almaları gerekmektedir. Vize işlemlerinizi yetkili acenteler aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık diğer ülke vize işlemlerinde olduğu gibi Kamerun Ticari Vize işlemleriyle ilgili de hizmet sunan bir danışmanlık ofisidir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayarak ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkililerimizden Kamerun Ticari vizesi için hazırlamanız gereken evrakların listesini isteyebilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken ise evraklarınızı hazırlayıp kargo aracılığıyla Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize kargo aracılığıyla göndermektir. Yetkilimiz belgelerinizin kontrolünü sağladıktan sonra sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Kamerun Ticari vize işlemlerinizi başlatacaktır.
Sitemizde Kamerun Ticari Vize prosedürleri ve vize evraklarıyla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Vize başvurunuzu başlatmadan önce sitemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Kamerun Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

Pasaport: En az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportunuzu sunmalısınız.
Kamerun Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından İngilizce olarak, tükenmez kalemle ve büyük harflerle eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırıp, imzaladıktan sonra başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.
Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf sunulmalı.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisini ibraz etmelisiniz.
Sarı Humma Aşı Kartı: Kamerun’da sarı humma hastalığı salgını olduğundan başvuru sahibi mutlaka sarı humma aşısı yaptırmalı ve başvuru sırasında aşı kartını sunmalıdır.
Otel rezervasyonu: Kamerun’da kalacağınız otelden alınmış rezervasyonu dosyanıza eklemelisiniz. Otel rezervasyonunuzun seyahatiniz başlangıç ve bitiş tarihi ile uyumlu olması gerekmektedir.
Uçak rezervasyonu: Kamerun gidiş- dönüş uçak biletinizi sunmalısınız.

Mesleki Evraklar

Davetiye: Kamerun’daki şirketten alınmış davetiye mektubu ibraz edilmeli. Bu davetiye mektubunda başvuru sahibinin seyahat amacı ve seyahat tarihleri, masraflarını nasıl karşılanacağı belirtilmelidir. Davetiyeyi gönderen şirket yetkilisi pasaport ve kimlik fotokopisini de eklemelidir.
Şirket Evrakları: Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise ticari vize başvurusu sırasında çalıştığı şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopilerini sunmalıdır.
Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi sunulmalı. Dilekçede seyahat amacı ve seyahat tarihleri, başvuru sahibinin izinli olduğu günler belirtilmelidir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu alınmalı, kaşe ve imzalı olmalıdır.
Banka Hesap Özeti: Kamerun seyahatini gerçekleştirmeye yetecek kadar paranın yer aldığı banka hesabının dökümü ibraz edilmeli. Banka hesap özeti ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Kamerun Ticari Vize Başvurusu

Türkiye ile Kamerun arasında vize muafiyeti anlaşması vardır. Ancak bu muafiyet yalnızda resmi heyet mensubu Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu sahiplerini kapsamaktadır.  Eğer başvuru sahibi resmi heyet mensubu değilse Diplomatik (Siyah) , Hizmet (Gri) , Hususi (Yeşil) ve Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Kamerun seyahati öncesi mutlaka Ticari Vize başvurusu yapması gerekmektedir. Kamerun Ticari Vize başvuruları İstanbul’daki Kamerun Fahri Konsolosluğu’ndan yapılabilmektedir. Ancak Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun bu diplomatik temsilciliğe şahsen gelmeden Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden hazırlamanız gereken evrakların listesini isteyebilirsiniz. Yetkilimiz size evrak listesini mail olarak gönderecektir. Evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayıp ofisimize gönderdiğinizde, yetkilimiz kontrollerini yapıp, sizin adınıza başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu adresinize kargo ile göndereceklerdir.

Kamerun Ticari Vize Ücreti 2024

Kamerun ticari vize ücreti, Kamerun Konsolosluğu tarafından belirlenmiştir ve vize işlemlerinizin tamamlanabilmesi için ücretinizi yatırmanız gerekir. Kamerun ticari  vize ücretleri, vize süreniz ve giriş sayısına göre değişiklik gösterir. Kamerun’a yapacağınız seyahatiniz süresi belli olduktan sonra bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden Kamerun ticari vize ücretinizle ilgili detaylı bilgi  öğrenebilirsiniz. Yetkilimiz size göndereceği bilgi mailindeki tutar, vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır.

Kamerun Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Afganistan Ticari vize işlemlerinizin sonuçlanma süresi, sizin evraklarınızın eksik olup olmadığına, Kamerun Konsolosluğu resmi tatil günlerine ve yoğunluğuna  göre değişiklik göstermektedir. Kamerun ticari vizesi ortalama 5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Eğer Kamerun vize evraklarınızda eksiklik varsa vize süreniz uzayacaktır. Bu nedenle evraklarınızı eksiksiz hazırlamanızı tavsiye ederiz.  

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek