Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Kamerun Vizesi

Kamerun Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Kamerun Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kamerun’a aile ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Kamerun Aile Ziyaret Vizesine başvuru yapmalıdır. Ziyaret vizelerinde en önemli evrak davetiyedir. Başvuru sahibi Kamerun’daki yakınından (aile üyesi, arkadaş) davetiye mektubu sunmalıdır. Yazımızda Kamerun Aile Ziyaret vizesi için hazırlamanız gereken evraklarla ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Eğer Kamerun Aile ziyaretine karar verdiyseniz bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkililerimizden danışmanlık alabilir, vize başvurunuzu konsolosluğa şahsen gelmenize gerek kalmadan yapabilirsiniz.  

Kamerun Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

Vize Başvuru Formu: Kamerun Vize Başvuru formu İngilizce olarak, büyük harflerle ve eksiksiz doldurulmalıdır. Formu gerçeğe uygun ve doğru bilgilerle doldurmaya özen gösterin. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırarak ve formu imzalayarak başvuru dosyasına ekleyebilirsiniz.
Pasaport: En az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportunuzu başvuru dosyanıza ekleyiniz.
Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz, 2 adet biometrik fotoğraf sunulmalısınız.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisini beyan etmelisiniz.
Sarı Humma Aşı Kartı: Kamerun’da sarı humma hastalığı salgını olduğundan başvuru sahibi mutlaka sarı humma aşısı yaptırmalı ve başvuru sırasında aşı kartını sunmalıdır.
Otel rezervasyonu: Kamerun’da kalacağınız otelden alınmış rezervasyonu dosyanıza eklemelisiniz. Otel rezervasyonunuzun seyahatiniz başlangıç ve bitiş tarihi ile uyumlu olması gerekmektedir.
Uçak rezervasyonu: Kamerun gidiş- dönüş uçak biletinizi beyan etmelisiniz.

Mesleki Evraklar

Davetiye: Kamerun’daki yakınızın davetiye mektubu göndermesi gerekmektedir. Davetiyeyi gönderen kişi pasaport ve kimlik fotokopisini de dosyaya eklemelidir.
Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi yazılmalı. Bu dilekçede seyahat amacı, seyahat tarihleri, başvuru sahibinin izinli olacağı günler ve masrafların nasıl karşılanacağı belirtilmeli. Dilekçede şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi olmalıdır.
Güncel Şirket Evrakları: Şirkete ait, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Sicil Gazete Fotokopisi gibi belgeler sunulmalıdır.   
Sponsor Mektubu: Başvuru sahibinin Kamerun seyahatleri bir sponsor tarafından (eşi, çocuğu) karşılanacaksa bu kişi masrafları karşılayacağına dair bir mektup yazmalıdır.
Banka Hesap Özeti: Afganistan seyahatini gerçekleştirmeye yetecek maddi kaynağınızın  olduğu banka hesabınızın dökümünü sunmalısınız. Banka özeti ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Kamerun Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Kamerun’a aile ziyareti amacıyla seyahat etmek isteyen resmi heyet üyesi Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahiplerinin vize almasına gerek yoktur. Ancak resmi heyet üyesi olmayan Diplomatik(Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Kamerun seyahatleri öncesi mutlaka vize alması gerekmektedir. Kamerun vize başvurularını değerlendirme yetkisi İstanbul Kamerun Fahri Konsolosluğundadır. Bu diplomatik temsilciliğe şahsen gitmenize gerek kalmadan vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.  Bunun için yapmanız gereken bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndermek yetkilimizden hazırlamanız gereken evrakların listesini istemektir. Evraklarınız hazırladıktan sonra Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisine gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini yapıp, vize başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuzu teslim alıp adresinize kargo yoluyla göndereceklerdir.

Kamerun Aile Ziyaret Vize Ücreti 2024

Kamerun Aile Ziyaret vize ücretleri vize süresine, vize türüne ve vize giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Vize ücretlerine Kamerun Konsolosluğu karar vermektedir ve vize ücretinizi ödemeden vize işlemlerinizi tamamlayamazsınız. Seyahat sürenize ve seyahat tarihinize karar verdikten sonra bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek Kamerun Aile Ziyaret vize ücretinizi öğrenebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği maildeki tutar, vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi dilerseniz şahsen ofisimize bırakabilirsiniz, dilerseniz de banka hesabımıza havale olarak gönderebilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi konsolosluğa yatırarak dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir. Kamerun  Aile Ziyaret vizeniz olumsuz sonuçlansa bile vize ücretinizin geri iade edilmeyeceğini hatırlatırız.

Kamerun Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kamerun Aile ziyaret vize işlemleri ortalama 5 iş gününde sonuçlanır. Ancak bu süre Kamerun Fahri Konsolosluğu’nun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günleri, yoğunluğu ve evraklarınızın eksik olup olmadığına bağlı olarak değişecektir.  Eğer evraklarınızda eksiklikler olursa vize işlemleriniz uzayabilir. Kamerun Aile Ziyaret vizenizin planladığınız tarihlerde elinizde olmasını isterseniz en az 1 ay önce başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Kamerun aile ziyaret vizesine başvuru yapmadan önce resmi tatil günlerini kontrol ediniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek