Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Finlandiya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Sayfamızda Finlandiya turist vizesi için gerekli evrakların güncel listesini, Finlandiya vize başvuru formu ve randevu işlemleriyle ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz. 

Finlandiya vize başvurularında başvuru sahibinin şahsen randevu gününde hazır bulunarak biyometrik verilerini (parmak izi) beyan etmesi gerekmektedir. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra VIS ibareli Schengen vizesi aldıysanız bu prosedürden muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Parmak izi veri kaydı muafiyet durumunuzu Schengen yetkililerimize sorgulatabilirsiniz. 

Tüm Türkiye’den yapılan Finlandiya Schengen Vize başvurularını kabul etmekteyiz. Vize başvurularınızda İstanbul’dan veya Ankara’dan parmak izi verilerinizi beyan edebilirsiniz. Türkiye’den yapılan tüm vize başvuruları Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir. 

Vize servisimiz yetkilileri, evraklarınızın hazırlanması, kontrollerinin sağlanması, Finlandiya vize başvuru formunuzun doldurulması ve randevunuzun alınması aşamaları başta olmak üzere, başvurunuzun her aşamasında size destek sağlayacaklardır. Finlandiya Schengen vize başvurularınızda şahsi sorularınız için Çağrı Merkezi’ni arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail göndererek yetkilimizden bilgi alabilirsiniz. 

Finlandiya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Aşağıdaki belgelerin güncel tarihli olduğundan emin olunuz. 

Standart Evraklar
Finlandiya Vizesi Başvuru Formu

Renkli bir fotoğraf ile başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu.  Reşit olmayanlar için başvuru formunda anne ve babanın imzası olmalıdır. Finlandiya vize başvuru formları online olarak doldurulmaktadır. Vize başvuru formlarının doldurulması konusunda Schengen yetkililerimiz gerekli danışmanlık hizmetini sağlamaktadır. 

Pasaport
Pasaportun geçerlilik süresi seyahatin sonlanma tarihinden itibaren en az 3 ay olmalıdır. Pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 adet boş vize sayfası olmalıdır. Pasaportta kimlik bilgilerinin, damga ve vizelerin olduğu tüm sayfaların fotokopileri ile birlikte daha önce alınmış Schengen, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık vizelerinin fotokopileri de sunulmalıdır. 

Nüfus Cüzdanı
Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi sunulmalıdır. 

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği aile bilgilerinin tümünü içermelidir.

Banka Hesap Dökümü
Son üç aya ait banka hesap dökümü, kaşeli ve imzalı şekilde bankadan temin edilmeli, banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır. 

Maaş Bordrosu
Finlandiya vizesi başvuru sahibi bordrolu çalışansa son 3 aya ait maaş bordrosu sunulmalıdır. 

Mesleksel Evraklar
Aşağıda belirtilen mesleksel durumlara göre gerekli evraklar sunulmalıdır. 
a) Çalışanlar için;
-işveren tarafından yazılmış yazı ya da izin belgesi
-SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü
b) Çiftçiler için:
-Zıraat Odası'ndan onaylı Çiftçilik Belgesi
c) Şirket sahipleri için;
-Ticaret Odası kaydı ve Ticaret Sicili
-Gazetesi fotokopisi
-vergi levhası
d) Emekliler için;
-emeklilik belgesi ya da emekli hesap cüzdanı
e) Öğrenciler için;
-Öğrenci Belgesi
f) 18 yaşından küçükler için;
-Muvafakatname
Başvuru sahibi reşit değilse tek başına ya da anne veya babasından biriyle seyahat ediyorsa muvafakatname sunulmalıdır. 

Ek Hizmetlerimiz
a) Seyahat sağlık sigortası

Seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Euro teminatlı olmalı, başvuru sahibinin Schengen bölgesindeki tüm seyahat süresini kapsamalıdır. Schengen seyahat sağlık sigortası yolcularımıza sunduğumuz hizmetler arasındadır. Kısa süreli seyahatlerde seyahat sağlık sigortası hizmet bedelimiz dahilindedir. 
b) Hotel ve Uçak Rezervasyonu
Finlandiya vize başvurularında hotel ve uçak rezervasyonlarının sunulması gerekmektedir. Hotel ve uçak rezervasyon belgelerini hazırlamak yolcularımıza hizmetler arasındadır. 
c) Kargo/kurye hizmeti 
Talebiniz halinde işlemden çıkan pasaportunuzu ev veya iş adresinizi kargo/kurye ile göndermekteyiz. 

Finlandiya Vizeleri İşlem Süresi

Finlandiya vize başvuruları ortalama 8-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre Finlandiya Büyükelçiliği'nin yoğunluk durumuna bağlı olarak uzayıp kısalabilmektedir. Resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda ve yabancı pasaportla yapılan başvurularda işlem süresi uzayabilmektedir. 

Finlandiya Turist Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pasaportunuzu teslim aldığınızda isim ve soyisminiz, fotoğrafınızı, vizenizin geçerlilik süresini, giriş sayısını ve kontrol ediniz. Herhangi bir hata bulunması durumunda vakit kaybetmeden konsolosluk ofisi yetkililerini bilgilendiriniz.
İşlem sürecinde Finlandiya Büyükelçiliği sizden ek evrak isteme hakkına sahiptir. 
Finlandiya vize başvurularınızda kullanacağınız pasaport, seyahat sonrasında en az 3 ay geçerliliğe sahip olmalıdır. Pasaportlarda vizenin işlenebilmesi için en az 2 adet boş sayfa bulunması gerekmektedir.
Talebiniz halinde pasaportunuz işlemden çıktığında pasaportunuzu ev veya iş adresinize kargo/kurye ile göndermekteyiz. 
Schengen vize başvurularınızda seyahatiniz bitince ülkenize geri döneceğinizi gösterir belgeler sunmanız önemlidir. Böylece vize başvurularınız daha kolay onaylanır ve daha uzun süre geçerli Finlandiya vizesi sahibi olabilirsiniz.
Vize servisimiz yetkilileri, evraklarınızın hazırlanması, evraklarının kontrollerinin sağlanması, Finlandiya vize başvuru formunuzun doldurulması ve randevunuzun alınması aşamaları başta olmak üzere, başvurunuzun her aşamasında size destek sağlayacaklardır. 2024 yılı Finlandiya vize ücreti ve daha fazlası için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek