Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Finlandiya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Finlandiya aile, arkadaş ve akraba ziyareti vizesi, yasal olarak Finlandiya’da ikamet eden aile üyesi, akraba ve arkadaşlarını ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken vize türüdür. 

Finlandiya da bir Schengen üye ülkesi olduğu için 25 Eylül 2014 tarihinden sonra alınmış bir Schengen vizeniz yoksa, güncel vize başvurnuzda parmak izi veri beyanı işlemini tamamlamanız gerekecektir. Finlandiya vize başvurularınızda İstanbul veya Ankara’da bulunan işlem merkezlerinde parmak izi verilerinizi beyan edebilirsiniz. Parmak izinizin alınacağı randevu gününüzü sizin adınıza almaktayız.

Türkiye’nin hangi ilinde ikamet ederseniz edin Finlandiya Schengen Vize başvurularınızı Happy Turizm ile gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’nin her bölgesinden yapılan Finlandiya vize başvurularını Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği değerlendirmektedir. 

Finlandiya aile, arkadaş ziyareti vizesi başvuru koşulları, gerekli evraklar, vize başvuru formu, vize işlem süreleri hakkında ayrıntılı bilgiyi sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.

Ek Hizmetlerimiz: Finlandiya’ya aile, arkadaş ziyareti amacıyla yapacağınız seyahatinizde 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanızı, otel rezervasyonlarınızı, uçuş rezervasyonunuzu yapmaktayız.

Finlandiya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Finlandiya vize başvurularında beyan edilecek evraklar güncel tarihli olmalıdır. 
Standart Evraklar

Davetiye 
Fince, İsveçce, İngilizce ya da Türkçe yazılmış imzalı davet mektubu. Davet mektubunun 6 aydan eski olmaması gerekmektedir. Davetiye el ile yazılmış olabilir. Davetiyede, davet eden kişinin isim, adres, doğum tarihi, iletişim, davet edilen kişinin ziyaret amacı, süresi, aralarındaki yakınlık derecesi bilgileri yer almalıdır.  Davet belgesi, davet sahibi Fin vatandaşı değilse pasaport, geçerli oturum izni fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır. Davet mektubunun Finlandiya noter onaylı olması şartı bulunmamaktadır. 
Finlandiya aile ziyaret vizesi

Pasaport 
Pasaportun geçerlilik süresi seyahatin sonlanma tarihinden itibaren en az 3 aydır. Pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportta kimlik bilgilerinin, damga ve vizelerin bulunduğu tüm sayfaların fotokopileri ile birlikte varsa daha önceden alınmış Schengen, ABD ve Birleşik Krallık vizelerinin fotokopileri de sunulmalıdır. 

Finlandiya Vize Başvuru Formu
Finlandiya vizesi başvuru formu online olarak doldurulmaktadır. Finlandiya vize başvuru formunu doldurma konusunda yetkililerimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 

2 adet Biyometrik Fotoğraf 
2 adet 35x45 cm ölçülerinde beyaz fon üzeri 2 adet fotoğraf 
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus cüzdanının arkalı, önlü fotokopisi sunulmalıdır. 
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 
Aile bilgilerini eksiksiz olarak içeren nüfus kayıt örneği sunulmalıdır. 
Maaş Bordrosu
Maaş Bordrosu son 3 aylık imzalı ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir. 
Banka Hesap Dökümü
Son üç aya ait banka hesap dökümü en az 35.000 TL bakiyeli olmalı, imzalı ve kaşeli şekilde, banka imza sirküleri ile birlikte teslim edilmelidir. 
Mesleksel Evraklar
Aşağıda belirtilen durumlara göre gerekli mesleksel evraklar sunulmalıdır:
a) SGK’ya Bağlı Çalışanlar için;

  • İşveren tarafından yazılmış, yazı ya da izin belgesi
  • SGK işe giriş bildirgesi ya da hizmet dökümü

 b) Şirket sahipleri için;

  • Ticaret Odası kaydı ve Ticaret Sicili
  • Gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası

c) Çiftçiler için;

  • Ziraat Odası'ndan onaylı çiftçilik belgesi.

d) Emekliler için:

  • Emeklilik belgesi( ya da emekli hesap cüzdanı)

e) Başvuru sahibi öğrenci ise:

  • Öğrenci belgesi

f) 18 yaşından küçükler için;

  • Eğer başvuru sahibi reşit değil ise ve tek başına anne ya da babasından biriyle ya da yasal koruyucusuyla seyahat ediyorsa:
  • Muvafakatname

Ek Hizmetlerimiz
a) Schengen seyahat sağlık sigortası

Çocuklar dahil her başvuru sahibi seyahat sağlık sigortasına sahip olmak zorundadır. Misyondaki diplomatik ve resmi pasaport sahiplerinin yanı sıra AB/AEA vatandaşlarının aile üyeleri de istisnadır. Schengen sağlık sigortası tüm kalış süresini kapsamalıdır.  Sigorta geçerlilik bölgesi tüm Schengen bölgesini kapsamalıdır. Sigorta 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.  Kısa süreli seyahatlerinizde Finlandiya seyahat sağlık sigortanızı yapmaktayız.  Çoklu giriş vizesi için başvuru sahibi ilk yolculuğu kapsayan sigorta poliçesi sunmalıdır. 
b) Uçuş Rezervasyonu
Finlandiya vize başvurularınızda satın alınmış biletleriniz yoksa rezervasyonlarınızı yapmaktayız. Vizeniz onaylanmadan uçak bileti satın almamanızı tavsiye ederiz. Aile ziyaret vizesi başvurularınızda davet sahibinin yanında konaklamayacaksanız hotel rezervasyonlarınızı da yapmaktayız. 
c) Kargo hizmeti
Talebiniz halinde işlemden çıkan pasaportunuzu ev veya iş adresinize kargo ile iletmekteyiz.

Finlandiya Aile Ziyaret Vizesi Sonuçlanma Süresi

Finlandiya aile, arkadaş, akraba ziyareti vize işlem süresi başvuru tamamlanmamış veya ilave gereklilikler yerine getirilmemişse daha uzun sürebilir. Her başvuru sahibi kendi kişisel kriterlerine göre değerlendirilmektedir. 
Finlandiya Schengen vize başvurusu için öngörülen işlem süresi, başvuru sahibinin seyahat amacına bağlıdır. Finlandiya schengen vize başvurularının işlem süresi ortalama olarak 8-15 iş günüdür. Tüm Türkiye’den yapılan vize başvurularını inceleme ve karara bağlama yetkisi yalnızca Ankara Finlandiya Büyükelçiliği’ne aittir. Finlandiya Elçiliği Konsolosluk Ofisi ek evrak veya bilgi talep edebilir, başvuru sahipleri görüşmeye çağırabilir. Ankara dışından yapılan başvurularda, evrakların elçiliğe iletilmesinden dolayı işlem sürelerinde 1-2 gün gecikme yaşanabilmektedir. Resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda yoğunluktan dolayı değerlendirme süresi uzayabilmektedir. 
UYARILAR

  • Finlandiya Büyükelçiliği ek bilgi ya da ek evrak isteme hakkına sahiptir, gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibi görüşmeye çağırılır.
  • Finlandiya Büyükelçiliği yalnızca evraklar orijinal ile aynıdır kaşeli ise fotokopi olarak kabul etmektedir, aksi takdirde orijinal evrakla iade edilmemektedir.
  • Schengen vize başvurularında seyahat sonlandığında ülkeye geri dönüleceğini destekler belgeler sunulmalıdır. 
  • Eksik veya gerçeği yansıtmayan beyan içeren evrakla yapılan Finlandiya vize başvurularınızın işlemlerinizi geciktirebileceğini ve başvurunuzun reddedilmesine neden olabileceğini hatırlatırız.

Değerli ziyaretçimiz Finlandiya vize başvurularınızda  2024 yılına ait güncel bilgiler, vize ücreti, gerekli evraklar ve prosedürlerle ilgili bilgi almak için ofisimizi arayarak yetkililerimizle görüşebilirsiniz. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek