Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Özbekistan Vizesi

Özbekistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Özbekistan ziyaret vize işlemlerinizde davet sahibi aracılığıyla temin edeceğiniz teleks numarasına sahip olup olmadığınız bilgisini, seyahat tarihlerinizi, kaç kişi seyahat edeceğinizin bilgisini, iletişim ve adres bilgilerinizi bilgi@happyturizm.com adresimize mail olarak iletmeniz halinde yetkilimiz en kısa sürede geri dönüş sağlayacak; şahsi kriterlerinize uygun olarak izlemeniz gereken başvuru adımlarını aktaracaktır. 

Özbekistan’da ikamet eden aile, arkadaş, akrabanız Özbekistan’da ikamet ettiği bölgenin bağlı olduğu Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın vatandaşların giriş çıkış işlemleri düzenleme kurumuna dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Dilekçenin incelenmesinin ardından İçişleri Bakanlığı kararını Özbekistan Büyükelçiliğine veya İstanbul Başkonsolosluğuna bildirmektedir. Davet sahibinin İçişleri Bakanlığına dilekçe sunmasına müteakip ortalama 10 iş günü içerisinde İçişleri Bakanlığı kararını Özbekistan Türkiye temsilciliklerine bildirmektedir. Özbekistan vize işlemlerinin öncelikli adımını teleks numarasını temin etmek oluşturmaktadır. Kişisel kriterlerinize uygun detaylı bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz.

T.C. Bordo (Umumi), Yeşil (Hususi) ve Gri (Hizmet) pasaport hamilleri Özbekistan vizesine tabidirler. Diplomatik pasaport hamilleri ise 90 günlük vizesiz rejim uygulanmaktadır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, İstanbul ve İstanbul çevresindeki illerin dışında Özbekistan vize işlemleri Ankara, Özbekistan vize işlemleri İzmir, Özbekistan vize işlemleri Muğla, Özbekistan vize işlemleri Bursa,  Özbekistan vize işlemleri Edirne, Özbekistan vize işlemleri Antalya başta olmak üzere yetki alanı kısıtlaması olmaksızın Türkiye’den yapılan tüm vize başvurularını kabul etmekte ve vize işlem takibini sağlamaktadır.

Özbekistan Ziyaret Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Özbekistan vize başvurularında sunacağınız pasaportunuzun vizenizin sonlanma tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunması gerekmektedir.
  • Biyometrik Fotoğraf: 2 adet, arka fonu beyaz, 2,5x4,5 cm ölçülerinde biyometrik fotoğraf sunulmalıdır.
  • Özbekistan Vize Başvuru Formu: Özbekistan vize başvuru formu online olarak doldurulmaktadır.  Özbekistan vize başvuru formunun doldurulması hususunda yetkililerimiz gerekli desteği sağlayacaktır.
  • İşyeri Dilekçesi: Özbekistan aile ziyaret vize başvurularında İşyeri dilekçesi şirketin antetli kağıdına Özbekistan Konsolosluğuna hitaben yazılmalı, dilekçede Türkiye’de izinli olduğunuz tarihleri belirtmeli, belgeyi kaşe ve imzalı olarak temin etmelisiniz.
  • Teleks Numarası: Değerli ziyaretçimiz Özbekistan’a Özbekistan teleks numarasına sahip olmaksızın seyahat edemezsiniz. Özbekistan teleks numarası Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmektedir.

Özbekistan Vize İşlemleri Adana

Adana’da ikamet eden başvuru sahipleri Özbekistan vize işlemlerini Ankara vize merkezimiz aracılığıyla tamamlayabilirler. Ankara vize servisimizle iletişime geçmek için 0(312) 419 56 41 numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Özbekistan vize işlemleri için Adana’dan yapılan başvuruların sonuçlanma süresi Ankara’dan yapılan başvurulara göre daha uzundur. Özbekistan vizesi için gereken evrakları eksiksiz olarak hazırlayarak bu evrakların başvurduğunuz Özbekistan vizesine bağlı olarak sizden talep edilen bilgilerin hepsini formata uygun şekilde barındırdığına dikkat etmelisiniz. Vize servisimiz aracılığıyla Özbek makamlarına beyan edilecek evrakların belirlenen yönergelere uygun olarak özenle ve eksiksiz hazırlanması başvurunuzun daha hızlı sonuçlanmasını sağlayabilir.

Özbekistan Vize İşlemleri Konya

Konya ve çevresinde ikamet eden başvuru sahipleri başvurularını Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirler. Konya’da ikamet eden başvuru sahipleri teleks numarasına bağlı olarak alınacak vizenin süresine göre belirlenen Özbekistan vize ücretleri, Özbekistan vizesi için gerekli evrak listesini yetkilimizden bilgi e-maili olarak isteyebilirler. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak Özbekistan vize başvuru formunun doldurulması, evrakların kontrolünün yapılması, randevu alınması, teleks numarası, başvurudan sonra vize takibinin yapılması, pasaportun teslim alınması ve en hızlı şekilde başvuru sahibine iletilmesi gibi konularda gerekli desteği sağlamaktayız.   

Özbekistan vize başvurusunda bulunacak yabancılar Türkiye oturum iznine sahip olmaları gerekmektedir. Özbekistan vizesi için müracaatta bulunacak yabancı başvuru sahiplerinin Türkiye oturum izinlerinin geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır. Konya’dan yapılacak Özbekistan vize işlemlerinde evrakların eksiksiz olarak sunulması ve bütün evrakların güncel olması gerekmektedir. Özbekistan vize işlemlerinizi Konya’dan tamamlama planınız varsa işlemlerinizin İstanbul başvurularına göre daha uzun bir sürede sonuçlanacağını hatırlatırız.

Özbekistan Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Özbekistan ziyaret vizesi başvurularında teleks numarasına sahip müracaatçılar için ortalama sonuçlanma süresi 3 iş günüdür. Teleks numarası olmayan yolcularımız için bu süre 2-4 hafta arasında değişmektedir. Özbekistan vize başvurularında teleks numarasının temini en az 10 iş günü sürmektedir. 3,6 ve 1 yıllık çok girişli teleks numarasına sahip olanlar için vize ücretleri değişiklik göstermektedir. Teleks numaralarının temin edilmesi konusunda gerekli destek için bizi arayabilirsiniz.

Özbekistan Vize ücreti 2024

Özbekistan vize ücretleri seyahat amacınıza ve vize giriş sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Özbekistan vize kategorileri: 72 saatlik transit vize; Çift girişli transit vize; 7 günlük; 15 günlük; 1 aylık; 6 aylık; 1 yıllık tek girişli vize; 1 yıllık çok girişli vize;10 kişiden fazla olan turist grupları için 15 günlük ve 30 günlük turist vizeleri verilmektedir. Bu vize türlerinden her biri için farklı ücret tarifesi uygulanmaktadır. Talebinize bağlı olarak Özbekistan vize ücretlerini bilgi@happyturizm.com adresimizden bilgi e-maili olarak isteyebilirsiniz. Özbekistan vize ücretlerinizi vize için gerekli evraklarla birlikte ofisimize bırakabilir dilerseniz hesap numaramıza da yatırabilirsiniz.

Özbekistan vize sahiplerinin dikkatine;

*Özbekistan seyahatiniz 3 günden fazlaysa pasaportunuza geçici ikamet kaydı yaptırmanız gerekecektir. İkamet kaydı zorunlu bir prosedürdür, otelde konaklayacak başvuru sahiplerinin ikamet kayıtları otel yönetimi tarafından yapılabilmektedir.

*Aile ziyareti amacıyla Özbekistan’a seyahat edecekseniz ve aile/akraba/arkadaşınızın evinde konaklayacaksanız ikamet adresinin bağlı bulunduğu bölgenin emniyet biriminden pasaport kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

*Özbekistan’da aile/akraba/arkadaşınızın yanında konaklayacaksanız ikamet kaydınızı ikamet edilen bölgenin bağlı olduğu emniyet birimleri aracılığıyla belirli bir ücret karşılığında tamamlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde Özbekistan ülke hudut kapısında pasaportunuzun sınır güvenlik kontrol görevlileri tarafından denetlenebilir ve pasaport kayıt işlemi mührünün bulunmadığı durumlarda Özbekistan’da bulunduğunuz süre içerisinde pasaportunuzun kayıt işleminin yapılmadığı süre baz alınarak ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

 

Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin Özbekistan özel ziyaret başvurularınızı vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Hızlı bilgi ve hızlı servis için: bilgi@happyturizm.com

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek