Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İzlanda Vizesi

İzlanda Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İzlanda Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İzlanda aile/arkadaş/akraba ziyaret vizeniz için gerekli evrak listeleri, şahsi ve mesleki kriterlerinize uygun evrak listelerini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak iyi yolculuklar dileriz.

İzlanda özel ziyaret vize işlemlerinizi İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Edirne, Bursa, Adana, Tekirdağ ve Konya başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

İzlanda Schengen Antlaşması’na taraf ülkelerden biridir. İzlanda vizesi Schengen statüsüne sahiptir.

İzlanda özel ziyaret vizesi için gerekli evraklarınızı eksiksiz, gerçeği yansıtan beyanlarla ve aşağıdaki yönergelere uygun olarak hazırlayarak vize servisimize iletmeniz halinde işlemlerinizi vakit kaybetmeden tamamlamaktayız.

İzlanda ziyaret vizesi talebinizi ister müşteri temsilcimizi arayarak ister mail (bilgi@happyturizm.com) ile oluşturabilirsiniz. Müşteri temsilcimize davetiyenizin olup olmadığı bilgisini, iletişim, ikamet bilgilerinizi, seyahat tarihlerinizi, önceki seyahat geçmişlerinizi paylaşmayı unutmayın.

İzlanda vize işlemlerinin sonuçlandırılması tamamen İzlanda Büyükelçiliğine ve İzlanda diplomatik temsilciliklerinin yetkilendirdiği Danimarka Konsolosluğuna aittir. 
25 Eylül 2014 tarihinden sonra temin ettiğiniz VIS ibareli Schengen vizeniz varsa, biyometri prosedüründen muaf olabilirsiniz. Biyometrik veri taraması uygulaması muafiyet durumunuzu bilgi@happyturizm.com adresimizden müşteri temsilcimize sorgulatabilirsiniz.  

İzlanda Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İzlanda aile ziyaret vizesi için gerekli evrakların son 3 ay içinde alınmış olması gerekmektedir. 

STANDART EVRAKLAR

Pasaport
Beyan edilecek pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve pasaportunuzun dönüş tarihiniz sonrasında en az 3 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.

(*) Evlilik veya boşanma gibi durumlardan dolayı soyadınız değişmişse pasaportlarınızı güncellemeniz gerekmektedir. 

İki adet biyometrik fotoğraf
35x45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz, son 3 ay içerisinde çekilmiş, 2 adet fotoğraf beyan edilmelidir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi 
İzlanda Schengen vize başvuru formu

İhtiyaç duymanız halinde İzlanda Schengen vize başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği yetkilimiz sağlayacaktır.

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Aile bilgilerini eksiksiz içeren, güncel tarihli, orijinal belge sunulmalıdır.

Davetiye
İzlanda’da ikamet eden davet sahibi başvuru sahibine göndereceği davetiye İzlanda belediye onaylı olmalıdır. Davetiyenin orijinali sunulmalıdır. Davetiye gönderen kişinin İzlanda ulusa kimlik kartı veya pasaport fotokopisi davetiyeye eklenmelidir.  

MESLEKSEL EVRAKLAR

SSK'lı çalışanlar için;

İş yeri izin belgesi
Başvuru sahibi çalışıyor ise;
işvereninden iş yerinin antetli kağıdına, İzlanda Konsolosluğuna hitaben yazılmış izinli olduğunuz tarihleri ve işe başlama tarihinizi içerir iş yeri yazısı sunulmalıdır.

Faaliyet Belgesi
Türkiye’de çalıştığınız şirketin yetkilisinden temin edeceğiniz faaliyet belgesinin aslı.

Ticari Sicil Gazete Fotokopisi
Türkiye’de çalıştığınız şirkete ait bilgilerin bulunduğu güncel Ticari  Sicil Gazetesi fotokopisi.

Vergi Levhası Fotokopisi
Türkiye’de çalıştığınız şirkete ait son bir yılda temin edilmiş vergi levhası fotokopisi sunulmalıdır.

İmza Sirküleri
Türkiye’de çalıştığınız şirketteki imza atma yetkisi olan kişilere ait imza sirkülerinin fotokopisi

SGK işe giriş bildirgesi
SGK Hizmet dökümü
Maaş Bordrosu

Son 3 aylık maaş bordronuzun orijinalleri, ıslak imzalı ve kaşeli olacak şekilde ibraz edilmelidir.

Emekliler için;

Emekli kart fotokopisi veya e-devletten alınmış emekli olduğunuz bilgisini içerir belge sunulmalıdır. Emekliliğin kanıtını gösterir belgeler (başvuru sahibinin emekli maaşını aldığı banka hesap hareketlerini veya emeklilik kartı fotokopisi)

İşverenler için;

Oda Sicil Kaydı
Faaliyet Belgesi
Ticaret Sicil Gazetesi
Vergi Levhası
İmza sirküleri
Çiftçiler için;

Ziraat odasından çiftçi sertifikası alınmalıdır.
Öğrenciler için;

Başvuru sahibi öğrenci ise, İngilizce ve orijinal öğrenci belgesi sunulmalıdır.
18 yaşından küçükler için;

Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve tek başına seyahat ediyorsa noter onaylı muvaffakatname belgesi, sunulmalıdır. Seyahat süresince yalnızca bir ebeveyn çocuğa eşlik edecekse, diğer ebeveyn noter onaylı muvaffakatname belgesi sunulmalıdır.
Bu durum eğer ebeveyn tek ebeveynse veya çocuğun velayeti yalnızca bir ebeveyne aitse geçerli değildir.
Çocuk her iki ebeveyni ile birlikte seyahat ediyorsa muvaffakatnameye gerek yoktur.

İzlanda Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İzlanda aile ziyaret vizesinin sonuçlanma süresi ortalama 7-10 iş günüdür. Söz konusu süre İzlanda Büyükelçiliğinin ve İzlanda Büyükelçiliğinin vize işlemleri konusunda yetkilendirdiği Danimarka Konsolosluğunun yoğunluk durumuna bağlı olarak uzayabilmektedir. Türkiye’den yabancı pasaportlarla yapılan başvuruların değerlendirme süresi de İzlanda Konsolosluk görevlilerinin yaptığı incelemelere bağlı olarak uzayabilmektedir.

İzlanda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Edirne Vize İşlemleri

Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin İzlanda seyahatlerinizde vize işlemlerinizi Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. İkamet bölgenize göre işlem prosedürleri farklılık göstermektedir.

İkamet ettiğiniz bölgeden başvurunuzu nasıl tamamlayacağınıza dair gerekli bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz.

İzlanda Schengen sahasına dahil olan bir Kuzey Avrupa ülkesidir. İzlanda Schengen üyesi olduğu için Schengen güvenlik prosedürleri gereği parmak izi tarama işlemi Umumi (Bordo) pasaport sahipleri için zorunludur.

25 Eylül 2014 tarihinden sonra aldığınız VIS ibareli Schengen vizeniz varsa parmak izi tarama (biyometrik veri) muafiyeti söz konusu olabilir. Parmak izi prosedüründe muafsanız bulunduğunuz ilden işlemlerinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.

İzlanda Aile Ziyaret Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İzlanda Schengen sahasına dahil olan ülkelerden biridir. İzlanda vizesi Schengen statüsüne sahiptir. İzlanda vize süreniz dahilinde Schengen alanında serbest dolaşım hakkına sahip olursunuz.
  • Türkiye’deki İzlanda vize başvurularını değerlendirme yetkisi İzlanda Büyükelçiliğine ve Danimarka Konsolosluğuna aittir. İzlanda Hükümeti, Türkiye’den yapılan vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisini Danimarka Konsolosluğuna vermiştir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Kırmızı (Diplomatik) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde İzlanda vize işlemlerinden muaftırlar.  Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri ise geçerli bir Schengen vizesine sahip olmaksızın İzlanda’ya giriş yapamazlar.

İzlanda Büyükelçiliği tarafından belirtilen İzlanda vizesi için gerekli evrak listesine ve İzlanda vizesi hakkındaki en güncel bilgilere web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İzlanda vize talebinizi, İzlanda aile/arkadaş/akraba vize işlemlerinize dair tüm sorularınızı ve vize talebinizi bilgi@happyturizm.com mail adresimize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin İzlanda Schengen vize başvurularınızı en hızlı ve en güvenilir şekilde vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

İzlanda vize işlemleri İstanbul, İzlanda vize işlemleri Edirne, İzlanda vize işlemleri İzmir, İzlanda vize işlemleri Bursa, İzlanda vize işlemleri Adana, İzlanda vize işlemleri Ankara, İzlanda vize işlemleri Gaziantep hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir veya mail adresimize (bilgi@happyturizm.com) vize talebinizi iletebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek