Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hırvatistan Vizesi

Hırvatistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hırvatistan Transit Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hırvatistan havaalanında transit bölgeyi geçmeden uçuşunu gerçekleştirecekse transit vizeden muaftırlar. Ancak karayolu ile seyahat edecekseniz ve esas amacınızı oluşturan ülkeye seyahat için Hırvatistan’dan geçmeniz gerekecekse transit vize almanız gerekecektir.

Hırvatistan Konsolosluğunun Transit geçişler için belirlemiş olduğu evrak listelerine sayfamızın devamından ulaşabilirsiniz. 
Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Hırvatistan vizesine tabidir. Resmi ve özel psaport sahipleri 90 güne kadar olan seyahatlerinde Hırvat vizesinden muaftırlar. 
Hırvatistan transit vize için gerekli evraklar 2024 listesini ve Hırvatistan transit vize ücretine dair bilgileri e-posta ile tarafınıza gönderelim. Gönderilmiş olan evrak listesindeki standart evraklarınızı hazırlayıp dosyanızı ofisimize ulaştırın, Hırvatistan vize işlem sürecinizi sizin adınıza başlatalım.
Hırvatistan transit vize için hazırlamanız gereken evraklar standart evraklar ve mesleki  statünüze uygun evraklar olmak üzere sayfamızın devamında listelenmiştir. Mesleki statüye uygun evraklar: Çalışan, işveren, emekli, öğrenci, çiftçi, avukat, mühendis gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklardır. Çağrı Merkezimizi arayarak seyahat amacınızı ve iş durumunuzu izah ederek evrak listesi talep edebilirsiniz. Vize servisimizin yönlendireceği e-mailde vize ücretleri de yer almaktadır.
Hırvatistan, Schengen ülkesi değildir. Hırvatistan vizesiyle Schengen ülkelerine giriş yapılamamaktadır. Ancak çok girişli Schengen vizesi sahipleri Hırvatistan’a geçiş yapabilirler. Ülke girişleri konusunda her zaman nihai karak ülke sınır görevlilerine aittir.

 
Hırvatistan Transit Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Pasaport 
Pasaportun Hırvatistan planlanan dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. Pasaport son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalı ve en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. 

Pasaport Fotokopileri
Transit vize başvurularında kullanılacak pasaportun tüm işlenmiş sayfaları ve eğer varsa eski pasaportların fotokopilerini sunmalısınız. Pasaportta kimlik bilgileri, vizeli ve mühürlü sayfaların fotokopileri

Hırvatistan Transit Vize Başvuru Formu
Vize başvuru formunun doldurulması konusunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz. 
Varsa Schengen, İngiltere, İrlanda, Japonya, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri sunulmalıdır.

Biyometrik Fotoğraf
35mm x45 mm boyutlarında renkli, biyometrik, arka fonu beyaz fotoğraf sunulmalıdır. 

Seyahat Sağlık Sigortası 
Schengen ülkeleri için düzenlenmiş olan seyahat sağlık sigortası Hırvatistan vize başvurularında kullanılamamaktadır. Hırvatistan vize başvurularında beyan edilecek seyahat sağlık sigortası “Hırvatistan” ibareli olmalıdır.  Sigorta, minimum 30000 € teminat tutarında olmalıdır. Hırvatistan’da kalış süresince geçerli olmalıdır. Çoklu transit vize başvuru sahiplerinin, Hırvatistan ziyaretlerinin ilk dönemini kapsayan seyahat sağlık sigortaları olmalı ve daha sonraki ziyaretleri için de seyahat sağlık sigortası beyannamesi doldurmaları gerekmektedir.

Uçak rezervasyonu ya da ulaşımla ilgili kanıtlayıcı belge 
Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler (aracın ruhsatı, ehliyet, araç sigortası/yeşil kart, otobüs bileti vs)

Gidilecek ülkeye ait geçerli vize
Esas seyahat amacını oluşturan ülkeye vize gerekmiyorsa: seyahat amacını gösteren evraklar, gidilecek ülkeye ait davetiye, otel rezervasyonu, tapu vs, aynı zamanda seyahati boyunca masraflarını karşılayabileceğini gösteren son dönemlere ait evraklar, banka hesap dökümleri, maaş bordroları, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.

Yabancı Pasaport Sahipleri 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların Türkiye’de oturum kartının fotokopisi sunulmalıdır. 

18 yaşından küçükler için;
Ebeveynleri ise doğum belgesi, yasal koruyucu ise yetkili merci tarafından verilmiş yasal koruma kararı. Eğer çocukla beraber seyahat eden ebeveyn/yasal koruyucu aynı anda başvuru yapmıyorsa, geçerli olan Hırvatistan vizesinin kopyası. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ve yalnız ya da ebeveynlerinden biri/yasal vasisi ile seyahat ediyorsa: ebeveynleri/yasal vasisi tarafından imzalanmış noter onaylı (Hırvatça ya da Ingilizceye tercüme edilmiş ) muvafakatname, ebeveynlerin/yasal vasinin kimlik fotokopileri ile birlikte (bu durum, bekar olan ebeveyn ve tüm yasal yetki kendisinde olan ebeveynler için geçerli değildir).

Hırvatistan Vizesi Başvuru Bölgeleri

 Hırvatistan vize başvuru sahipleri  Ankara ofisimizden başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.
Uyarılar

Hırvatistan vize başvurularınızda beyan edeceğiniz uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortasının kapsam alanı sadece Hırvatistan olmalıdır. Schengen ülkeleri için geçerli olan seyahat sağlık sigortalarının Hırvatistan için geçerliliği bulunmamaktadır.
Geçerli Schengen vizesi veya oturum iznine sahip tüm ziyaretçilerin ve Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya ulusal vizesi ve oturma izni bulunanlar için ek bir (Hırvat) vizeye gerek yoktur.
Başvurular seyahat tarihinden en geç 15 gün önce tamamlanmış olmalıdır. Aksi takdirde başvuru işleme alınmayabilir.
Hırvatistan vize işlemlerinize dair ayrıntılı bilgiler için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Merkezimizi 0(312) 419 56 41 telefonla arayabilirsiniz, soru ve görüşlerinizi bilgi@happyturizm.com mail adresine yazarak daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek