Fransa Vize Talep Dilekçesi
Bu sayfada Fransa vize başvurularında Konsolosluğa sunulan vize talep dilekçesi hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
Bilindiği üzere Fransa’ya kısa süreli seyahat etmek isteyen yani 90 günü aşmayan seyahatlerde Türk Vatandaşları Fransa Schengen vize başvurusu yapmalıdır. Fransa Schengen vizesi, turistik, ticari, ziyaret veya kültürel amaçlı seyahatlerin genel adı olarak düşünülebilir. Seyahatin amacı ne olursa olsun vize başvurusunda vize talep yazısı yani dilekçe bulunmalıdır. Dilekçe, değerlendirmeyi yapan Fransa Konsolosluğu’nun değerlendirme sırasında en önem verdiği evraklardan biridir. Bir vize talep dilekçesinde kişinin seyahat amacı, seyahat tarihleri, finansal kaynakları ve seyahat masraflarının ne şekilde karşılanacağı mutlaka belirtilmelidir. Elbette burada verilen bilgiler de belgelerle desteklenmeli ve vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Fransa vize başvurularında vize değerlendirmesi için yetki alanı bulunur. Fransa Schengen vize başvuruları Konsolosluğun yetkilendirdiği aracı başvuru merkezlerine yapılır. Ancak vize değerlendirme yetkisi başvuruyu yapan kişinin ikametine göre Fransa İstanbul Başkonsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk bölümü gibi farklı Konsolosluklar yetkilidir. Dolayısıyla Fransa vize talep dilekçesi ilgili Konsolosluğa hitaben yazılmalıdır.
Dilekçenin başlangıcında seyahatin amacı belirtilmelidir. Dilekçenizde “… ülkenizi ….. amacıyla ziyaret edeceğim” ibaresi bulunmalıdır. Ziyaretin amacını destekleyen belgeler ile dilekçede belirtilen bilgiler tutarlı olmalıdır. Turistik bir amaçla seyahat edilecekse otel rezervasyonu bulunmalıdır ve turistik vize dilekçe olarak sunulmalıdır. Ziyaret amacıyla seyahat yapılacaksa belediye onaylı bir davetiye sunulmalıdır. Aynı şekilde ticari amaçlı seyahatlerde de Fransa’daki bir şirketten antetli kağıda yazılmış ticari davetiye sunulmalıdır.
Vize talep dilekçesinde belirtilmesi gereken bir diğer önemli bilgi ise seyahat tarihleridir. Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede seyahat tarihleri mutlaka ilk cümlede belirtilmelidir. Dilekçede belirtilen seyahat tarihleri dosyada bulunan uçak rezervasyonları ile, turistik ziyarette otel rezervasyonları ile, ticari ziyarette ticari davetiyedeki tarihlerle, seyahat sağlık sigortasının poliçe kapsamındaki tarihlerle uyumlu olmalıdır. Ziyaret, turistik veya ticari vize dilekçe belgelerinde belirtilen seyahat tarihleri, dosyadaki diğer evraklarla uyumsuz olması halinde vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir.
Vize talep dilekçesinde seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı belirtilmelidir. Kişi seyahati kendisi karşılayacaksa dilekçede bunu belirtmelidir. Başvuran kişi sponsorlu ise sponsorun adı soyadı açık bir şekilde belirtilmelidir. Kişi ticari vize talep ediyorsa ve masraflar şirket tarafından karşılanacaksa şirketin yasal tam adı belirtilmelidir. Dolayısıyla vize başvuru dilekçe örneği olarak internette bulunan dilekçeler yalnızca bir örnektir, kişinin kendi bilgilerine göre dilekçeyi düzenlemesi gerekir.
Uzun Süreli Vize Talep Yazısı
Turistik, ticari veya ziyaret amacı gibi amaçlarla yapılan seyahatlerde başvurulan Schengen vizesinde talep edilen vize süresi belirtilebilir. Örneğin kişi 1 yıllık, 2 yıllık, 5 yıllık gibi uzun süreli vize isteğini yine dilekçede belirtmelidir. Elbette neden uzun süreli vizeye ihtiyaç duyulduğu da belirtilmelidir. Örneğin, Fransa’daki bir şirketle uzun yıllar sürecek ticari ilişkilerin olduğu belirtilebilir ve bu nedenden uzun süreli vizeye ihtiyaç duyulduğu söylenebilir. Uzun süreli vize talebi turistik, ticari ve ziyaret gibi tüm vize türlerinde talep edilebilir. Ancak vize dilekçe örneği olarak gösterilen yazılardan farklı olarak kişinin ihtiyacının sebepleri belirtilmelidir.
Vize talep dilekçesi anlaşılır olmak şartıyla elle veya bilgisayar ortamında yazılabilir. Dilekçe açık, net ve anlaşılır bir dille yazılmalıdır. Nitekim dilekçe, vize başvurunuzun özeti olarak Konsolosluğa verilecek en önemli belgelerden biridir. Vize dilekçesi İngilizce veya Türkçe olarak yazılabilir. Türkçe yazılmış dilekçe tercüman aracılığı ile çeviri yaptırılmışsa başvuru esnasında Türkçe dilekçe ve onaylı İngilizce tercüme birlikte sunulmalıdır.
Vize Talep Dilekçesi Hangi Dilde Yazılmalıdır?
Vize talep dilekçesi İngilizce veya Türkçe yazılsa da elle veya bilgisayar ortamında yazılmış olsa da mutlaka başvuran kişinin ıslak imzası olmalıdır. Islak imzalı olmayan dilekçeler vize başvurularında kabul edilmemektedir. Kişinin seyahati bir sponsor tarafından karşılanıyorsa şahsi talep dilekçesine ek olarak verilecek sponsorluk dilekçesinde de bu şart geçerlidir ve sponsorun ıslak imzası bulunmalıdır. Vize dilekçesinin İngilizce veya Türkçe olması, elle veya bilgisayar ortamında yazılmış olması bu şartı değiştirmemektedir.
Kişisel bilgilerinize göre hazırlanmış size özel vize talep dilekçesi için 0(312) 419 56 41 numaralı telefonu arayarak müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.