Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Endonezya Vizesi

Endonezya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Endonezya Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Aralık 2015'te yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile vize muafiyeti tanınan ülkelerin listesi güncellenmiş ve vizesiz giriş yapılabilecek liman ve havaalanları belirlenmiştir.

Sözkonusu düzenleme ile umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, turistik amaçlı ziyaretlerle sınırlı kalmak ve belirlenen havaalanı ve limanlardan giriş yapmak kaydıyla Endonezya'yı ziyaretlerinde 30 gün süreyle vizeden muaftırlar. 30 günlük muafiyet süresi uzatılamamaktadır.

Vizesiz giriş yapılabilecek havaalanları aşağıda sunulmaktadır:

1. Cakarta, Soekarno-Hatta Uluslararası Havaalanı

2. Surabaya, Juanda Uluslararası Havaalanı

3. Bali (Denpasar), Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı

4. Medan, Kualanamu Uluslararası Havaalanı

5. Batam, Hang Nadim Uluslararası Havaalanı

Yukarıda belirtilen havaalanları dışında bir noktadan giriş yapacak  olanlar, turistik ziyaretlerle sınırlı kalmak kaydıyla 35 ABD Doları karşılığında giriş kapılarından vize alabilmektedir.

Diğer giriş noktalarından hususi pasaport hamilleri için vize muafiyet süresi 14 günle sınırlıdır.

Turistik Endonezya vizesi

Turistik Endonezya vizesi; Türkiye'deki Endonezya Konsolosluklarından veya Endonezya havalimanlarında kapıda vize başvurusunda bulunularak alınabilmektedir.

Turistik Endonezya Vizesi için Gerekli Evraklar Listesi 2024

Endonezya vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için gerekli evrakların kurallara uygun şekilde hazırlanması önem teşkil etmektedir.

Endonezya vize başvurusu için aşağıdaki evrakların sunulması gerekir.

  • Pasaport: Endonezya vizesi için sahip olunan pasaportun en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.
  • Endonezya vize başvuru formu: Endonezya vize başvurusu için doğru bilgilerle, eksiksiz olarak doldurulmuş Endonezya vize başvuru formu ibraz edilmelidir. Başvuru sahiplerinin Endonezya vize formunun çıktısını alması ve okunur bir yazı ile İngilizce olarak doldurması gerekmektedir. Form doldurma işlemleriyle ilgili Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayarak yetkilerimizden destek alabilirsiniz.
  • Standartlara uygun fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3.5x4.5 cm boyutlarında bir fotoğraf.
  • Uçak bileti: Endonezya seyahati için planlanan gidiş ve dönüş tarihlerini gösteren uçak biletlerinin alındığını gösteren belgeler ibraz edilmelidir. Başvuru sahiplerinin özellikle Endonezya'dan dönüş biletlerini almış olması gerekmektedir.
  • Otel rezervasyon belgeleri: Endonezya seyahatinde konaklanacak yerlerin rezervasyonuna dair kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmelidir.
  • Banka hesap dökümü: Endonezya vize başvurusu için Endonezya'da kalınacak süre boyunca yeterli finansal kaynaklara sahip olunduğunun kanıtlanması gerekmektedir. Bunun için başvuru sahiplerinin son 3 aya ait banka hareketlerini gösteren ve kalınacak her bir aylık süre için 2.000 dolar bulunduğunu gösteren banka hesap dökümü Endonezya vize başvurusu sırasında sunulmalıdır. Endonezya seyahat masrafları bir başka kişi veya şirket/kurum tarafından karşılanacak ise sponsora ait banka hesap dökümü ibraz edilmelidir.

Endonezya Vize İşlemleri İçin Otel Rezervasyonu Nasıl Olmalıdır?

Endonezya vize başvurusu için otel rezervasyonunun Endonezya'da bulunulacak tarihler için geçerli olması gerekmektedir.Otel giriş-çıkış tarihlerinin de Endonezya vizesi için uçak rezervasyonu ile uyumlu bir şekilde düzenlenmesi gerekir.

Endonezya Vizesi için Sunulabilecek Konaklama Belgeleri

Endonezya vizesi için sunulabilecek konaklama belgeleri aşağıda verilmiştir.

  • Otel rezervasyonu
  • Davet mektubu
  • Tur onayı veya kira sözleşmesi

Endonezya Vize Başvurusunda Sahte Konaklama Belgesi Sunulması

Endonezya vize başvurusunda konaklama belgesinin sahte veya iptal edilmiş olarak sunulması vize reddine yol açar.

Endonezya Vizesi İle Diğer Ülkelere Girebilir Miyim?

Endonezya vizesi yalnızca Endonezya'ya seyahat edecek kişilerin alması gereken bir vizedir ve hamiline başka bir ülkeye giriş hakkı tanımamaktadır.

Endonezya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek