Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tayland Vizesi

Tayland Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tayland Elit Vize

Tayland elit vizesi, Tayland Turizm ve Spor Bakanlığı tarafından 2003 yılında uygulamaya konulan ve varlıklı ziyaretçileri, iş adamlarını, yatırımcıları, gurbetçileri Tayland’da uzun süre kalmaları için teşvik etmeyi amaçlayan özel bir vize türüdür.

Tayland elit vizesi, Tayland ayrıcalık kartı üyelerine verilen uzun süreli bir vize türüdür. Tayland elit vizesi, turist vizesi (ayrıcalıklı giriş vizesi “PE”) altında kategorize edilmiştir ve üyelik ücreti karşılığında seçim yapılan pakete bağlı olarak Tayland elit vize sahiplerine 5,10 veya 20 yıllığına Tayland’da oturum hakkı tanınmaktadır.

Tayland elit vizesi, ayrıcalıklı giriş vizesi sınıfında yer aldığından fazla evrak işi ve göçmenlik bürosu ziyareti gerektirmeyen, birden fazla girişe izin tanıyan ve 5 yıl geçerliliği olan bir vizedir. Tayland elit vize sahiplerinin her ziyaretlerinde Tayland’da 1 yıl kadar kalmasına izin verilmektedir.

Tayland elit vize başvuru sahipleri; geçerlilik süresi, sağladığı avantajlar ve maliyetleri açısından birbirinden farklılık gösteren üyelik paketleri arasından seçim yapmakta ve üyelik paketi ücretini ödedikten sonra Tayland ayrıcalıklı kart almaya hak kazanmaktadır.

Tayland elit vize Başvuru Şartları

Tayland elit vize başvuru şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Geçerli bir pasaporta sahip olunması
  • Hamilin Tayland göçmenlik yasalarına tabi olması ve daha önceden alınmış uzun süreli oturum izninin bulunmaması
  • Diğer paketler için herhangi bir yaş sınırı bulunmazken Elite Ultimate Privilege (Büyük Paket) vizesi için başvuru sahibinin en az 20 yaşında olması
  • Başvuru sahibinin ihmalen işlenen suçlar dışında herhangi bir hapis cezasının bulunmaması
  • Başvuru sahibinin hakkında iflas kararı alınmamış olması
  • Akıl sağlığının yerinde olması, yetersiz veya yarı yetersiz bir kişi olarak beyan edilmemiş olması

Tayland Ayrıcalıklı Vize için Minimum Gelir Şartı Var mıdır?

Tayland elit vize başvurularında üyelik ücretini ödemek ve başvuru sahibi hakkında daha önce iflas kararı verilmemiş olması dışında aranan bir gelir şartı bulunmamaktadır. Tayland elit vizesine sahip olmak için başvuru sahibinin 600.000 Tayland bahtı (289.322 TL) ile 2.000.000 Tayland bahtı (964.408 TL) arasında değişen üyelik ücretini ödemesi yeterli görülmektedir.

Tayland Elit Vizesi için Üyelik Programları

Tayland elit vizesi için bulunan 7 üyelik paketi aşağıda listelenmiştir.

  • Elite Easy Access (Elit Kolay Erişim Üyeliği)
  • Elite Family Excursion (Elit Aile Gezisi Üyeliği)
  • Elite Family Alternative (Elit Aile Alternatif Üyeliği)
  • Elite Privilege Access (Elit Ayrıcalıklı Erişim Üyeliği)
  • Elite Superiority Extension (Elit Üstünlük Uzantısı Üyeliği)
  • Elite Ultimate Privilege (Elit Nihai Ayrıcalık Üyeliği)
  • Elite Family Premium (Elit Aile Premium Üyeliği)

Tayland Ayrıcalıklı Vize Başvurusu

Tayland elit vize başvurusu yapmak için gerekli evrakın, başvuru formunun ve pasaportun elektronik kopyasının akredite bir Tayland elit vize acentesine gönderilmesi gerekmektedir. Evrak tesliminin ardından vize danışmanı başvuru sahibinin göçmenlik durumu ve cezai geçmişi ile ilgili olarak Tayland Elit Ofisi, Tayland Dışişleri Bakanlığı ve Tayland Göçmen Bürosu ile ortak çalışma yürütmektedir. Tayland elit vize başvurularında vize süreci çoğu ülke için 1 ay, özel kategoride yer alan ülkeler için ise 3 ay kadar sürmektedir.

Başvuru sahibi hakkındaki inceleme olumlu sonuçlandığında vize danışmanı başvuru sahibini bilgilendirerek başvuru yapılan Tayland elit vize türüne göre 600,000 Tayland bahtı (289.322 TL) ile 2,000,000 Tayland bahtı (964.408 TL) arasında değişen üyelik ücretinin banka havalesi yoluyla ödenmesini istemektedir.

Kontrol ve ödeme süreçlerinin tamamlanmasının ardından, başvuru sahibine Üyelik Kimliği ve vizenin diğer aşamaları hakkında bilgi verilmektedir. Vize onaylandıktan sonra Tayland Elit Üyelik sahibi Tayland elit vizesini ikamet adresindeki Tayland Elçiliğinde ya da konsolosluğunda pasaportuna ekleyebilir. Başvuru sahibinin Tayland Büyükelçiliğinde başvuru yapması mümkün değilse, Tayland Suvarnabhumi Havalimanında da Tayland elit vizesi almasına olanak tanınmaktadır.

Tayland Krallığı Konsolosluğu'na Elit Vize Başvurusu Yapılabilir mi?

Tayland’ın mevcut vize politikası gereği Tayland Kraliyet Konsolosluğu, Tayland Dışişleri Bakanlığı’ndan izin almadan elit kart sahiplerine vize verme yetkisine sahip değildir.

Tayland Dışişleri Bakanlığından onay almış Elit Kart sahipleri Tayland Konsolosluğu üzerinden elit vize başvurusu yapabilmektedir.

Tayland Elit Kart Başvurusu için Gerekli Evraklar

 Tayland Elit Kart başvurusu yapabilmek için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Başvuru sahibine ait pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 4x6 cm ebatlarında pasaport boy fotoğraf
  • Tayland Privilege Card Co.ltd'den alınmış yetkilendirme mektubu

Tayland Elit Vize Başvurusu için Pasaport Nasıl Olmalıdır?

Tayland elit vize başvurularında pasaportun en az 5 yıl geçerlilik süresi olması istenmektedir ancak 5 yıldan az geçerliliği olan pasaportlarda Tayland Büyükelçiliği veya Tayland Göçmenlik Bürosu Tayland elit vizelerini pasaportun son kullanım tarihine göre eklemektedir. Tayland elit vizesinin kalan geçerlilik süresi daha sonra yeni alınan pasaporta göre düzenlenmektedir ve işlemlerin sağlıklı yürütülmesi için pasaportta en az 3 boş sayfanın olması gerekmektedir.

Tayland Elit Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Tayland elit vize ve Elit Kart başvuru onay süreci başvuru sahibinin göçmen bürosu ya da sabıka kaydı durumuna göre 3 haftadan 2 aya kadar değişen sürelerde sonuçlanmaktadır.

Tayland Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek