Slovenya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
Slovenya’ya iş toplantısı, seminer, fuar, sempozyum gibi amaçlarla seyahat etmeyi planlıyorsanız Slovenya ticari vizeye başvurmanız gerekir. Ticari amaçlarla yapılacak olan Slovenya seyahatiniz için gerekli olan evraklar, kişisel evraklarınızdan ve mesleki statünüze göre değişen evraklardan oluşur. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Slovenya vize işlemlerine tabidir. Özel pasaport sahipleri (Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaportlar) kısa süreli seyahatleri için Slovenya vize işlemlerinden muaftır.
Slovenya ticari vize almak için hangi evrakları hazırlamanız gerektiğine sayfamızın devamında detaylı bir şekilde yer verilmiştir. Lütfen Slovenya ticari vize başvurusu yapmadan içeriğimizi dikkatlice okuyun, aklınıza takılan her türlü konuda bizler her zaman size bilgi desteği sağlamaya hazırız. Hakkında detaylı bilgi almak istediğiniz konuları çağrı merkezimizi arayarak Slovenya Schengen temsilcilerimizle konuşabilir veya bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz. Sayfamızda yer alan evrak bilgileri lütfen konsolosluk ilgili birimlerinden teyit etmeyi unutmayınız. Öncelikle Slovenya ticari vize almak için gerekli olan standart evrakların ve mesleki statülere özel evrakların ne olduğunu öğrenelim.
Standart Evraklar: Pasaport, Slovenya vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, biometrik fotoğraf, ulaşım ve otel rezervasyonları, masrafların nasıl karşılanacağını bildiren yazı, pasaporta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi vb. standart sayılan, başvuru sahibinin kişisel evraklarıdır.
Mesleki Statü Evrakları: Her meslek grubunun kendine özgü temin edilmesi gereken evraklar vardır. Çalışan, işveren, çiftçi, öğrenci, kamu personeli vb. Mesleksel evraklara sayfamızın devamında yer verilmiştir.
Ek Hizmetlerimiz: Slovenya ticari vize başvurusunda bulunurken mutlaka otel, ulaşım rezervasyonlarının yapılması gerekir. Ayrıca zorunlu seyahat sağlık sigortası da başvuru dosyasının olmazsa olmaz evraklarındandır. Happy Turizm olarak talep etmeniz halinde otel, ulaşım rezervasyonlarınızı, seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza hazırlayıp başvuru dosyanıza eklemekteyiz. Ulaşım ve konaklama rezervasyonları ne zaman yapılmalıdır, seyahat sağlık sigortası yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekir gibi merak ettiğiniz her soruyu ofis yetkililerimize sorabilirsiniz.
Slovenya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
Slovenya ticari nitelikli seyahatiniz için hazırlamanız gereken belgelerin güncel tarihli belgeler olmasına özen göstermelisiniz.
Standart Evraklar
- Pasaport: Slovenya ticari vize için kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması, en az 2 boş sayfasının bulunması (Slovenya vizesinin işlenebilmesi için) gerekir. Mevcut kullandığınız pasaport Slovenya seyahat dönüş tarihinden sonra da en az 3 ay geçerli olmalıdır. Seyahat için kullanacağınız pasaportun ve varsa eski pasaportlarınızın vize işlenmiş sayfalarını da fotokopi olarak sunmalısınız.
- Slovenya Vize Başvuru Formu: Slovenya ticari vize başvurunuz için Schengen vize başvuru formu doldurmalısınız. Başvuru formunun 21. Bölümündeki seyahat amacınıza yönelik soruda seyahat amacınıza uygun olan seçeneği işaretlemeyi unutmayınız. 23. Bölümde ilk giriş yapılacak olan Schengen bölgesi hakkında bilgi verilmelidir. Schengen vize başvuru formunu doğru bilgilerle doldurmalısınız. Özellikle verdiğiniz iletişim adreslerini doğru yazdığınızdan emin olun. Slovenya Konsolosluğu gerek görmesi durumunda başvurunuz için ek evrak talep edebilir. Formun 17. Bölümüne ev adresi, e posta ve telefon numaralarınızı doğru olarak yazmanız bunun için önemlidir. Slovenya Konsolosluğu tarafından ek evrak temin etmeniz gereken durumlarda lütfen yetkililerimize haber veriniz.
- Slovenya Schengen vize başvuru formu doldurulduktan sonra formun 37. Bölümüne ve en sondaki imza yazan kısma imzalarınızı atmanız gerekir. Başvuru formu imzalı olarak teslim edilmelidir. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise her küçük için ayrı başvuru formu doldurulmalı (bebekler için bile) imza bölümünü ise anne ve babaları imzalamalıdır.
- Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen bölgeleri için geçerli olan her türlü acil durumlara karşı en az 30.000 Euro teminatlı olarak seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır. Slovenya seyahat planınızın hepsini kapsayacak şekilde yaptırılmalıdır. Talep etmeniz halinde Slovenya seyahatiniz için yetkililerimiz sizin adınıza seyahat sağlık sigortası yaptırmakta ve başvuru dosyasına eklemektedir.
- Biyometrik Fotoğraf: Slovenya seyahatiniz için 35x45 ölçülerinde 1 tane biometrik fotoğrafa ihtiyacınız olacaktır. Eğer daha önceden çektirmiş olduğunuz fotoğrafınız varsa son 3 ay içinde çekilmiş ise kullanabilirsiniz. Ancak daha eski tarihlerde çektirdiğiniz fotoğrafı lütfen başvurunuz için kullanmayınız. Fotoğraf da dahil tüm belgeleri hazırlarken güncel olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Slovenya Schengen başvuru formunu doldurduktan sonra sağ üst köşede fotoğraf için ayrılmış bir kutucuk bulunmaktadır. Lütfen ölçülerine uygun şekilde fotoğrafınızı kutucuğa yapıştırınız.
- Otel ve Ulaşım Rezervasyonları: Slovenya ticari seyahatiniz için tüm seyahat günlerinizi kapsayacak şekilde otel rezervasyonlarınız olmalıdır. Ayrıca gidiş dönüş ulaşım dokümanlarını da başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Rezervasyon yaptırdığınız tarihler ile ulaşım belgelerinizin tarihleri birbiriyle uyumlu olmalıdır. Slovenya çok girişli bir Schengen vizeye başvurmuşsanız Slovenya dışında gidilecek olan ülkeleri, seyahat planlarını, ulaşım, konaklama rezervasyonlarını detaylı bir şekilde anlatan bir dilekçe yazmalısınız. Dilekçenize ulaşım belgelerinizi (tren, otobüs, uçak biletleri), rezervasyonlarınızı eklemelisiniz. Eğer seyahatinize özel bir araç ile başlayacaksanız aracın belgeleri (yeşil sigorta, uluslararası ehliyet belgesi vb. ) de dosyaya eklenmelidir. Otel ve konaklama ile ilgili rezervasyonlarınızı istediğiniz takdirde sizin adınıza yapıp başvuru dosyanıza eklemekteyiz. Rezervasyonlar hakkında detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresinden bize yazabilirsiniz.
- Finansal Duruma İlişkin Belgeler: Slovenya seyahati için finansal durumunuzun yeterli olduğuna dair belgeler sunmanız gerekir. Son 3 ay içindeki hareketlerinizi gösteren banka dökümü, tapu, kira gelirlerini gösteren belgeler gibi seyahatinizi kolay bir şekilde finanse edebileceğinizi kanıtlayan evraklar ibraz edilmelidir.
- Davetiye: Eğer herhangi bir faaliyete katılacak iseniz faaliyet konusunu, tarihleri, yeri belirten Slovenya ‘dan gönderilmiş bir davetiyeye ihtiyacınız vardır. Seyahatiniz için adınıza düzenlenmiş olan onaylı garanti mektubu örneğini görmek için tıklayınız. Davetiyeler ve garanti mektubu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için çağrı merkezlerimizi arayınız.
Mesleksel Evraklar
Çalışan Kişiler
- b (son 3 ay içinde alınmış ve şirket yetkililerince imzalanmış olmalı),
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: (işverenden, barkodlu temin edilmeli)
- 4A Hizmet Dökümü: (SGK Müdürlüklerinden barkodlu olarak alınabilir)
- İzin Yazısı: (Şirketin antetli kağıdına yazılmış olmalı, adres ve telefon bilgileri ve çalışan kişinin o tarihlerde izinli olduğu yazılmalı, ıslak imzalı ve kaşeli sunulmalı)
- Şirketin Evrakları: (İmza sirküleri ,ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası)
İşverenler
- 4B Hizmet Dökümü: (e devletten ya da SGK dan barkodlu olarak alınabilir)
- Vize Talep Dilekçesi: (Şirketin antetlı kağıdına yazılmalı, imzalı, kaşeli olmalı ve İngilizce yazılmalıdır)
- Şirket Evrakları: (Vergi levhası, ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri güncel olarak sunulmalıdır)
- Gelir Belgeleri: (araç, tapu ruhsatları, ek gelir sağlanan durumları gösteren belgeler başvuru dosyasına eklenmelidir)
Öğrenciler
- Slovenya’ya seyahat edecek öğrenciler öğrenim gördükleri okuldan onaylı, imzalı öğrenci belgesi almalıdır. Öğrenci belgesi e-devletten de alınabilir.
Çiftçiler
- Bağlı olunan ziraat odasından çiftçilik belgesi ile birlikte üzerine kayıtlı araç ve hayvanların bilgisi ibraz edilmelidir.
Emekliler
- E-devletten alınan emeklilik belgesi ya da emekli maaşının işlem gördüğü bankadan alınan onaylı belge ile başvurularınızı yapabilirsiniz.
Geliri Olmayan Kişiler
- Başvuru sahibi seyahat masraflarını karşılayamayacak durumda ise masraflarına sponsor olacak kişinin belgelerini sunması gerekir. Sponsor olan kişinin gelir ve çalışma belgeleri, son 3 ay hareketliliğini gösteren banka dökümleri ve varsa ek gelir belgeleri Slovenya Konsolosluğuna sunulmalıdır. Eğer masraflarını karşılayacak olan kişi başvuru sahibinin akrabası ise akrabalık derecesini kanıtlayacak Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği sunmalıdır.
Yabancı Uyruklu Başvuru Sahipleri
- Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların Slovenya seyahatleri için Türkiye’de ikamet ettiklerini gösteren oturum kartlarını sunmaları gerekir.
Slovenya Schengen Vizesi 2024
Slovenya Schengen bölgesine dahil ülkeler içindedir. Dolayısıyla Slovenya ticari vize için başvuru sonucunda sahip olduğunuz vize Schengen vizesidir. Slovenya’ya kısa süreli seyahatleriniz için alınacak olan c tipi çok girişli bir vize ile tüm Schengen ülkelerine seyahat hakkınız vardır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise çok girişli bir Schengen vize ile seyahatinize başlıyorsanız diğer ülkeler ile kalış süreleri eşit ise ilk giriş yapılacak olan ülke konsolosluğundan vize talep etmeniz gerekir. Yani Slovenya ticari seyahatinizde diğer ülkelere ara geçiş yapmayı düşünüyor ve diğer ülkelerle kalış süreleriniz aynı ise Slovenya Konsolosluğundan vize talep etmeniz gerekir. Eğer kalış süreleri eşit değil ise en uzun konaklama yapılacak olan ülke konsolosluğundan vize alınmalıdır. Lütfen seyahatinize başlamadan önce detaylı bir seyahat planlaması yapın ve hangi ülkelerde hangi tarihler arasında kalacağınızı, en uzun konaklayacağınız ülkeyi belirleyin.
Slovenya Ticari Vize Başvurusu 2024
Slovenya vize başvuru formunun doldurulması: Slovenya ticari seyahatleriniz için öncelikle Schengen vize başvuru formu doldurmalısınız. Başvuru formunu doldururken yanlış bilgi vermemeye özen göstermelisiniz. Slovenya vize başvuru formunu doldurmadan önce hatalı doldurmamak adına sayfamızda bulunan formlara göz atmanızı öneririz. Başvuru formunu doldurduktan sonra gerekli olan yerlere imzanızı atmalı ve formu imzalı bir şekilde teslim etmeniz gerekir. Formu doldururken hata yapacağınızı düşünüyorsanız lütfen vakit kaybetmeden çağrı merkezimizi arayıp yetkililerimizden yardım isteyiniz.
Slovenya Ticari Vize için gerekli olan kişisel evraklarınızı ofisimize ulaştırın: Slovenya ticari vize için hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini çağrı merkezlerimizi arayarak öğrenebilirsiniz. Bizlere ulaşıp seyahat amacınızı ve mesleki statünüzü anlattığınız takdirde alanında uzman danışmanlarımız tarafınıza Slovenya Büyükelçiliğinin belirlemiş olduğu 2024 güncel evrak listesini e-posta olarak göndermektedir. Ayrıca gönderilen e-postada Slovenya vize ücreti 2024 hakkında da bilgi bulabilirsiniz. Size gelen e-posta rehberliğinde kişisel evraklarınızı hazırlayıp ofisimize kargo ile ulaştırın. Yetkililerimiz sizden gelen evrakların kontrollerini yapıp başvuru sürecinizi başlatacaktır.
Slovenya Büyükelçiliği vize randevusu: 25 Eylül 2014 tarihinden sonra herhangi bir Schengen üye ülkesi için parmak izi vermişseniz, Vize Bilgi Sisteminde kayıtlı bir parmak iziniz varsa şahsen gelmenize gerek olmadan başvurunuzu gerçekleştirmekteyiz. Ancak o tarihten önce ya da sonra verilmiş bir parmak iziniz yoksa Slovenya Büyükelçiliğinden randevu talep edilerek parmak izi verilmesi gerekir. Randevu almak için uğraşmanıza gerek kalmadan ofis yetkililerimiz talebinizle birlikte sizin adınıza Slovenya Büyükelçiliğinden randevu almaktadır. Uygun olduğunuz tarihi yetkililerimize bildirmeniz yeterlidir. Size verilen tarih ve saatte orada hazır bulunmaya özen göstermelisiniz. Yine talebiniz olursa bir sorun yaşamamak adına yetkililerimiz parmak izi verme işlemlerinde size eşlik edecektir.
Slovenya vize başvurularının gerçekleştirilmesi: Bölge sınırlaması olmadan Türkiye’nin her yerinden Ankara ofisimiz aracılığı ile Slovenya ticari vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ofis iletişim bilgileri için lütfen tıklayın. Bize ulaştırdığınız kişisel evraklarınızın kontrolleri yapıldıktan sonra tamamlanması gereken son aşamalar tamamlanır ve başvuru dosyanız Slovenya Konsolosluğuna iletilir. Slovenya ticari vizeniz sonuçlanır sonuçlanmaz sizlere haber vermekteyiz.
Pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile gönderiyoruz: Eğer Slovenya vize talebiniz Slovenya Büyükelçiliği tarafında olumlu olursa vizenizin işlenmiş olduğu pasaportu bulunduğunuz ile kargo ile göndermekteyiz. Dilerseniz ofislerimizden de bizzat teslim alabilirsiniz. Pasaportunuz elinize ulaştıktan sonra vize tarihleriniz kontrol ediniz. Vize değerlendirme ve sonuçlandırma aşamasında tek yetkili makamın Slovenya Büyükelçiliği olduğu unutulmamalıdır.
UYARILAR!
- İstanbul’dan Slovenya ticari vize için başvuru yapacak olanlar vize başvurularını anlaşmalı konsolosluk olan Macaristan Konsolosluğu aracılığıyla yapabilirler. Başvuru sonrası alınacak olan vize Macaristan vizesidir ancak bu vize ile Slovenya’ya seyahat edebilirsiniz.
- Ankara Elçiliğine bağlı şehirlerden ikamet eden başvuru sahiplerinden oda sicil kaydı istenmektedir. Ek olarak Slovenya Büyükelçiliği tarafından son 6 aylın banka dökümleri de talep edilebilir.
- Seyahatine 15 günden daha az bir süre kalmış olan başvuru sahiplerinin başvuruları Slovenya Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyebilir. Lütfen başvurularınızı en az 1 ay önceden yapmaya özen gösterin.
Slovenya Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?
Slovenya ticari vize başvuruları eğer prosedürler tam olarak yerine getirilmişse seyahat tarihinizden 2 gün önce sonuçlanmaktadır. Bu süre yabancı uyruklu vatandaşlar için biraz daha uzun olabilmektedir. Slovenya vize başvurularınızda başvuruları sonuçlandırma yetkisi sadece Slovenya Büyükelçiliğine aittir. Slovenya Konsolosluğuna vize başvurusu için eksik evrak sunmak sonuçlanma aşamasını uzatabilmektedir. Herhangi bir süre kaybı yaşamamak için lütfen evraklarınızın tam olduğundan emin olun.
Schengen üye ülkeleri için vize başvuru hakkı 3 ay öncesinden başlar. İşlemlerinizin zamanında tamamlanabilmesi için en az 1 ay öncesinden başvurunuzu gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Seyahatine 15 günden daha az bir süre kalmış olan başvuru sahiplerinin vize kabulü yapılmayabilir. (Ancak ticari içerikli seyahatler için bu süre daha az olabilir.) Slovenya Konsolosluğu vize başvuruları için kişileri mülakata tabi tutabilmektedir. Sizlere verilen mülakat tarih ve saatinde orada hazır bulunmaya özen göstermelisiniz. Slovenya seyahatiniz için seyahat planlamasını anlatan detaylı bir dilekçe, sonrasında ülkenize geri döneceğinize dair bilgilerin yer alması vize işlem sürecine olumlu katkı sunabilir. Slovenya ticari vize sonucunuz olumlu olursa vizenizin işlenmiş olduğu pasaportunuzu bulunduğunuz yere göndermekteyiz. Pasaportunuzu alır almaz lütfen kontrollerini tamamlayın. Slovenya vize işlem süreci boyunca desteğe ihtiyaç duyduğunuz her an temsilcilerimizi arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere soru gönderebilirsiniz. Happy Turizm olarak şimdiden iyi seyahatler dileriz.