Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Peru Vizesi

Peru Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Peru Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye ile Peru arasında 18 Haziran 2012 tarihinde imzalanan “Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma” uyarınca, resmi ve umuma mahsus pasaport sahipleri birbirlerinin ülkelerine yapacakları seyahatlerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla karşılıklı olarak vizeden muaftırlar.

Bu çerçevede, resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları, Peru’ya yapacakları seyahatlerinde veya Peru’dan transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaf kılınmışlardır.

Ancak çalışma, aile birleşimi, öğrenim, eğitim, araştırma ve uzun süreli ikamet (90 günü aşan süreler için) gibi özel gerekçeli seyahatler, Peru’nun dış temsilciliklerinden alınacak vizeye tabidir.

Peru Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar

Peru'da eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilerin öğrenci vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Peru öğrenci vizesi başvurusu için genellikle aşağıdaki belgeler gerekmektedir. 

Kabul Mektubu: Peru'da bir eğitim kurumuna kabul edildiğinizi gösteren resmi bir kabul mektubu.
Pasaport: Seyahat tarihinden itibaren en az altı ay geçerli ve boş sayfaları olan bir pasaport.
Vize Başvuru Formu: Doldurulmuş ve imzalanmış Peru öğrenci vize başvuru formu. Başvuru formunu Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden  temin edebilirsiniz.
Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3.5x4.5 cm boyutlarında bir fotoğraf.
Seyahat Sağlık Sigortası: Peru'da eğitim alacağınız süreyi kapsayan ve minimum belirli bir teminatı içeren bir seyahat sağlık sigortası.
Mali Durum Belgesi: Eğitim masraflarınızı ve yaşam giderlerinizi karşılayacak mali kaynakları gösteren belgeler, örneğin banka hesap özeti veya sponsorluk belgesi.
Öğrenci Kimliği veya Kayıt Belgesi: Eğer varsa, öğrenci olduğunuzu ve hangi programda eğitim alacağınızı gösteren belgeler.
Uçuş ve Konaklama Bilgileri: Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu ve Peru'da konaklayacağınız yerin bilgilerini gösteren belgeler.
Önceki Seyahat Belgeleri: Daha önce aldığınız vize veya pasaportlarınızda Peru'ya yapmış olduğunuz seyahatleri gösteren belgeler.
Başvuru Ücreti: Peru öğrenci vize başvuru ücretini ödemek için gerekli olan belge veya ödeme yöntemine ilişkin bilgiler.

Peru Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Peru vize başvurularının işlenme süresi genellikle başvuru yoğunluğuna, başvuru türüne ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Turistik veya aile ziyareti gibi standart vize başvurularının işlenme süresi genellikle 7 ila 15 iş günü arasında değişmektedir.

Ancak, iş vizesi veya öğrenci vizesi gibi daha karmaşık veya özel durumlar için işleme süresi daha uzun olabilir. Bu tür vize başvurularının işlenme süresi genellikle 15 iş gününden daha uzun olabilir ve ek belge veya incelemeler gerektirebilir..

Peru Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numarlı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek