Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Mali Vizesi

Mali Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Mali Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Mali Cumhuriyeti, Mali’ye ticari, iş seyahati amacıyla ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Mali vizelerinizi Ankara’da bulunan Mali Büyükelçiliği’nden vize servisimiz aracılığıyla alabilirsiniz. Detaylı bilgi için arayınız: 0(312) 419 56 41

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları kısa süreli iş gezisi amacıyla yapacakları seyahatleri için ticari vize başvurusunda bulunabilirler. Mali kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. Ülkeye seyahat planlayanların Türkiye’den Mali vize işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportuna sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Mali’ye yapacakları seyahatlerde vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar olan ikamet süreli seyahatlerinde Mali vizesinden muaftırlar. 

Mali’ye iş amaçlı bir seyahat gerçekleştirecekseniz ticari davetiye temin etmeniz gerekecektir. Detaylı bilgiyi yetkilimizden alınız.
Mali ticari vizesine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye’de ikamet kartı bulunan üçüncü ülke vatandaşları başvuruda bulunma hakkına sahiptirler. 
Mali ticari vizeleri seyahat tarihiniz referans alınarak ileri tarihten başlatılmamaktadır. Ticari seyahatinizin planlamasını bu bilgiyi göz önünde bulundurarak  yapmanızı tavsiye ederiz. 
Mali vize randevunuzu sizin adınıza, onayınıza sunarak almaktayız. Mali Ankara Büyükelçiliği başvuru sahibinin şahsen randevu gününde bulunmasını talep etmektedir. Randevu gününüzde herhangi bir sorun yaşamamanız adına Ankara temsilcimiz sizlere eşlik edecektir.

Mali Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Ticari seyahatler için davetiye belgesi. Ticari davetiye hakkında ayrıntılı bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz.
  • Beyaz arka fonlu 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Güncel pasaport ve eski pasaportlar
  • Banka hesap dökümü. (Son 3 aylık en az 35.000 TL  bakiyesi olan banka hesap dökümü, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte bankadan orijinal belge temin edilmelidir.)
  • Sarı humma aşı kartı fotokopisi
  • Seyahat ve konaklama rezervasyon belgeleri

Şirket sahipleri için ek evraklar

Güncel şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)

Çalışanlar için ek evraklar

İngilizce iş yeri yazısı. İş yerinin antetli kağıdına Mali Konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe kaşe ve imzalı olarak ibraz edilmeldir.

Emekliler için ek evraklar

SGK Emeklilik yazısı-mühür ve ıslak imzalı

Memurlar için ek evraklar

Çalışma ve izin yazısı

Mali Vizesi Sonuçlanma Süresi

Mali vizesi sonuçlanma süresi 5 ila 10 iş günü arasında değişiklik göstermektedir. Mali vizeleri ileri bir tarihten başlatılmamaktadır, seyahatinizi bu bilgiyi göz önünde bulundurarak planlamanız gerekmektedir.

Mali Seyahatlerinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ankara Mali Büyükelçiliği, başvuru sahibinin Mali vizesi için başvuruya şahsen bulunmasını talep etmektedir. Randevu gününüzde Ankara ofisimiz yetkilisi sizlere rehberlik etmek adına eşlik edecektir.
  • Mali vizesi hakkında verilecek kararlar Mali Ankara Büyükelçiliği’nin yetkisi altındadır.
  • Sarı humma, Sıtma, Tifo salgınlarına karşı seyahatten önce Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan Seyahat Sağlığı Merkezlerine başvurularak aşı olunmalıdır. Sarı humma aşısını olduğunuza dair aşı kartı fotokopisinin ibrazı Mali ticari vize başvurularında zorunlu evraklardan biridir.

Mali vizesi başvuru sürecinizi başlatmak, 2024 yılı güncel vize ücreti ve gerekli evraklar hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek