Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Macaristan Vizesi

Macaristan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Macaristan Çiftçilik-Hayvancılık Vizesi

Macaristan’a kısa süreli olarak tarımcılık veya hayvancılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla seyahat edecekseniz, şahsi durumunuza uygun evrak listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. 

Çiftçi vizesi Schengen vizesi dahilinde değerlendirilir, Macaristan’da çalışma hakkı tanımaz. Seyahat amacınızı destek hattımıza açıklayarak başvuru koşulları ve evraklar konusunda kişisel durumunuza uygun olarak destek alabilirsiniz. 

Macaristan’a çiftçilik, hayvancılık alanında iş geliştirmek ticari amacıyla seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye’de en az dönüş tarihi itibari ile en az 2 ay geçerliliği bulunan yabancıların Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Schengen vizesi her 6 aylık dönemde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde konaklama hakkı vermektedir.

Macaristan Schengen vize başvuruları planlanan seyahat tarihinden ortalama iki gün önce neticelenmektedir. Macaristan Konsolosluğunun yoğunluğundan dolayı vize başvurunuzu seyahat tarihinize 30 gün kala yapmanızı öneririz.

Macaristan’a kısa süreli çiftçilik veya hayvancılıkla ilgili iş geliştirme amacıyla seyahat edecekseniz sayfamızın devamında yer alan evrakları dikkatlice okumanız hazırlamanız gerekmektedir. 

Macaristan vizesi için randevunuzu 0(312) 419 56 41 telefon hattımızdan bize ulaşarak alabilirsiniz. 

Macaristan Çiftçilik-Hayvancılık Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çiftçilik Belgesi
Ziraat odasından veya Tarım, Hayvancılık Bakanlığından alınmış çiftçilik belgesi

Ek Belgeler
Varsa çiftçinin üzerine kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kaşe ve imzalı dokümanları
Varsa tarım arazilerini gösterir tapuların fotokopileri
Varsa traktör veya diğer kayıtlı araçların fotokopileri

SGK Ödemeleri
E-devlet portalı üzerinden barkodlu olarak temin edebilirsiniz. 

Standart Evraklar

Pasaport
Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, öngörülen seyahat sonlanma tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği bulunan, en az 2 adet boş vize sayfası olan pasaportun aslı. Varsa eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi.

Pasaport Fotokopileri
Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi
Varsa eski pasaportta son 6 yıl içerisinde (2010 yılı itibari ile) alınmış Schengen vizelerinin ve var ise halen geçerli vizelerin fotokopileri 

Macaristan Schengen Başvuru Formu
Eksiksiz olarak doldurulmuş, pasaport sahibi tarafından 37. madde ve son sayfadaki imza bölümü imzalanmış olmalıdır. 17. Maddeye ev adresi ve e-posta adresi eklenmiş olmalıdır. Vize başvuru formunda belirtilen mobil numara başvuru sahibine ait olmalıdır. Schengen vize başvuru formları mavi, siyah tükenmez kalemle veya bilgisayar ortamında doldurulabilir.  Başvuru sahibi reşit değilse, imza bölümleri anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. 
Biyometrik fotoğraf
2 adet, arka donu beyaz, başvurudan son 6 ay önce çekilmiş, 35x45 mm ölçülerinde biyometrik fotoğraf. 

Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Üzerinde T.C. kimlik numarası yazması gerekmektedir. (Ankara’dan başvuru yapacaklar için zorunlu değildir.) 10 yıldan eski olan nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir.

Şirket/Şahsi Banka Hesap Dökümü Orjinali
Randevu gününden en fazla 1 hafta önce bankadan alınmış, son 3 aylık hesap hareketini gösteren banka hesap dökümü, kaşeli ve imzalı olmalı, banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalıdır. Banka hesabı internetten alınmış bile bankadan kaşe ve imza yaptırılabilir. Kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye bulunmalıdır. 
Kişiler banka hesapları ile birlikte kredi ekstrelerinin fotokopilerini de opsiyonel olarak ekleyebilirler. 
Banka hesabınızda en az 35.000 TL bulunmasını tavsiye ederiz. 

Araç ile Seyahat Edecekler 
Şahsi aracınızla motosiklet ile seyahat edecekseniz; aracınızın ruhsatını, yeşil sigortayı ve beynelmilel ehliyet ve eğer araç kendilerine ait değilse araç sahibinden kullanım haklarının seyahat edecek yolcuda olduğunu gösteren noter vekaleti gerekmektedir. Ayrıca dosya içerisine seyahat planını anlatan bir dilekçe eklenmelidir.

Ek Hizmetlerimiz
Servis bedelimiz dahilinde sunduğumuz hizmetler aşağıdaki gibidir. 

Gidiş-dönüş uçak rezervasyonları
Gidiş-dönüş uçuş rezervasyonlarınızı sizin adınıza yapmaktayız. Birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda şehir/ülke aktarmaları gösterilmeli veya dilekçe ile belirtilmelidir. 

Otel Rezervasyonu
 Seyahat planının tamamını eksik gün olmadan gösteren, birden fazla ülkeye gidilmesi durumunda tüm ülkelerin konaklama rezervasyonlarının detaylı olarak belirtildiği rezervasyonlar beyan edilmelidir. Otel rezervasyonların da mutlaka seyahat eden yolcuların adlarının bulunması gerekmektedir. Otel rezervasyon belgelerinizi sizin adınıza yapmaktayız.

Seyahat Sağlık Sigorta
Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortası tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalı, minimum öngörülen transit ve ikamet süresini kapsamalıdır. Asgari poliçe teminatı 30.000 € olmalı ve seyahat tarihlerini kapsamalıdır. Kısa süreli seyahatlerinizde Schengen sağlık sigortanızı yapmaktayız. 

Macaristan Vizesi Randevu

Macaristan vize randevunuzu sizin adınıza günü ve saati onayınıza sunarak almaktayız. Macaristan vize başvurularında parmak izi taraması, zorunlu prosedürdür. Bu nedenle randevu gününde şahsen başvuru merkezinde hazır bulunmanız gerekmektedir.  25.09.2014 tarihi ve sonrasında alınmış Schengen vizeniz varsa şahsen başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmaksızın başvurunuzu tamamlamaktayız. 

Macaristan Vizesi Ücreti

Macaristan vize ücreti, Macaristan Konsolosluğu harcı, biyometrik veri işlem birimi servis ücreti ve vize servisimiz hizmet bedelinden oluşmaktadır. Hizmet bedelimiz dahilinde kısa süreli seyahatlerinizi kapsayan seyahat sağlık sigortanızı, uçak ve otel rezervasyonlarınızı yapmakta, tüm süreç boyunca danışmanlık hizmeti vermekte ve başvurunuzun takibini yapmaktayız. 

UYARILAR

  • Macaristan vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama olarak 15 gündür. Bu süre mevsimsel veya bayram, Noel, Paskalya bayramı gibi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda yoğunluğa bağlı olarak uzayıp kısalabilmektedir. 
  • Macaristan vize başvurularında beyan edilecek tüm evraklar a4 boyutunda olmalıdır. 
  • Vizenizin işlemden çıkması halinde talebiniz halinde ev veya iş adresinize kargo/kurye ile iletmekteyiz. 
  • T.C. Hususi, Hizmet, Diplomatik pasaport hamilleri 90 güne kadar kalışlarda vizeden muaflardır.
  • Seyahatinizin asıl amacını Macaristan seyahati olduğu durumlarda Macaristan Schengen vizesine başvuruda bulunmalısınız. Macaristan Schengen vizeniz onaylandıktan sonra ilk girişinizi Macaristan’a yapmalı ve Schengen ülkeleri içinde en uzun konaklama süresini Macaristan’a ayırmalısınız. 

Macaristan çiftçi vizesi başvurularınız için güncel evrak listesi, başvuru adımları ve 2024 yılı vize ücretini içeren bilgilendirme e-mailini 0(312) 419 56 41 hattımızı arayarak talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek