Irak Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Irak’a aile veya arkadaş ziyareti amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşları eğer 10 günden fazla konaklamak istiyorlarsa Irak Aile Ziyaret Vizesi almalıdır. Aile ziyaret vizesi için en önemli evrak Irak’taki yakınızdan isteyeceğiniz Davetiye Mektubu’dur. İnternet sitemizde Irak Aile Ziyaret vizesi için gerekli evraklar ve vize prosedürleri ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Irak Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Standart Evraklar
Vize Başvuru Formu: Vize başvuru formu, İngilizce ve Türkçe olarak, tükenmez kalemle ve büyük harfle doldurulmalı. İlgili bölümü fotoğraf yapıştırılmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalı. Formdaki bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak yazılmasına özen gösterin.
Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz 3 adet fotoğraf sunulmalı.
Pasaport: Irak’a gerçekleştireceğiniz seyahatinizden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzla başvuru yapmalısınız. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, en az 2 boş sayfası bulunmalı.
Davetiye: Irak’taki aile üyesi başvuru sahibine davetiye mektubu göndermeli. Bu davetiyede,seyahat amacı, tarihleri, nerede konaklanacağı ve seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı belirtilmeli. Davetiyeyi gönderen kişi pasaport ve kimlik fotokopisini de göndermelidir.
Özel Seyahat Sigortası: Irak’ta kalınacak süreyi kapsayan Özel Sağlık Sigortası ibraz edilmeli.
Otel rezervasyonu: Otelden konfirmasyon belgesi sunulmalı. Otel rezervasyonunuz seyahatinizin başlangıç ve bitiş tarihi ile uyumlu olmalı.
Uçak rezervasyonu: Gidiş- dönüş uçak rezervasyonu ibraz edilmeli.
Sağlık Raporu: Bulaşıcı hastalığınız olmadığına dair noter tasdikli sağlık raporu sunulmalısınız.
Karayolu İle Gidecek Olanlardan
- Gümrük Geçiş Karnesi
- Ehliyet
- Ruhsat Fotokopisi
Mesleki Evraklar
- Sponsor Mektubu: Başvuru sahibinin masrafları sponsor (eşi, çocuğu) tarafından karşılanacaksa bu kişi konsolosluğa hitaben masrafların kendisi tarafından karşılanacağını açıklayan bir mektup yazılmalıdır.
- Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibi çalışan ise çalıştığı şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış, seyahat amacını, seyahat tarihlerini, masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten dilekçe yazılmalı. Dilekçede şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi olmalı.
- Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopileri gibi şirket evrakları ibraz edilmeli.
- Maaş Bordrosu: Son 3 aylık döneme ait kaşe ve imzalı maaş bordrosu başvuru dosyasına eklenmeli.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: Güncel tarihli olmalı.
- Banka Hesap Özeti: Seyahatinizi gerçekleştirmeye yetecek kadar paranızın olduğu banka hesabınızın özeti sunulmalı. Banka dökümü ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Irak Aile Ziyaret Vize Başvurusu
Irak’a aile ziyareti amacıyla gitmek isteyen Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahipleri eğer, uçakla Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye giderlerse havaalanında 10 gün kalışlı giriş vizesi alabilirler. Ancak diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahiplerinin ve 10 günden fazla kalmayı planlayan umuma mahsus pasaport sahiplerinin Irak’a seyahatlerinden önce Ankara’daki Irak Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Irak Başkonsolosluğu’na başvuru yaparak vize almaları gerekmektedir.
Irak Aile Ziyaret Vizesi Ücreti 2024
Irak aile ziyaret vizesi ücretleri vize süreniz ve giriş sayınıza göre değişiklik gösterecektir. Irak seyahatinize ve kaç gün kalacağınıza karar verdikten sonra Irak Aile Ziyaret Vizesi için ne kadar ücret ödeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Vize ücretiniz ve konsolosluk harcınız Irak Büyükelçiliği tarafından belirlenmektedir ve vizeniz olumsuz sonuçlansa bile vize ücretiniz geri ödenmemektedir.
Irak Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Irak Aile Ziyaret vizesi ortalama 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre evraklarınızın eksiksiz olması, Irak Büyükelçiliğin resmi tatil günleri ve yoğunluğuna göre değişmektedir. Irak Aile Ziyaret vizesine başvurmadan önce resmi tatil günlerini kontrol etmenizi, evraklarınızı eksiksiz ve titizlikle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Aile ziyaret vizenizin planladığınız tarihte elinizde olmasını isterseniz seyahat tarihinizden en az 1 ay önce başvurunuzu yapmanızı öneririz.