Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Güney Afrika Vizesi

Güney Afrika Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Güney Afrika Turist Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Güney Afrika Turist Vizesi için gerekli evraklar, vize başvurunuzun en önemli unsurlarından biridir. Vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirirken bu evraklara bakarak yapacaktır. Belgelerinizin eksiksiz ve doğru bilgiler içermesi, başvurunuzun olumlu sonuçlanması için çok önemlidir. Aksi takdirde başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. 

Güney Afrika Konsolosluğu vize başvurusu sırasında Türkçe sunulan belgelerin kopyalarını kabul etmemektedir. Müracaat sırasında teslim edilen başvuru dosyasının içinde yer alması gerekli evrakların orijinalleri veya noter tasdikli kopyalarının sunulması mecburidir.

12 yaşından küçük çocukların Güney Afrika Turistik vize şahsi başvurusunda bulunmaları gerekmemektedir. Reşit olmayan çocukların pasaportu olsun veya olmasın, şahsa ait vize başvuru formu ve dosyası hazırlanmalıdır. Hazırlanmış olan vize Başvuru Formu, yasal velilerin ikisi (anne/baba) tarafından da imzalanmalıdır.

Güney Afrika vize başvurusu, konsolosluğun resmi web sitesindeki online başvuru sistemi sayfası üzerinden başvuru yapılarak, elektronik sistem yardımıyla Güney Afrika Vize Ofisi müracaatı resmi kayıt altına almış olur.

Güney Afrika Turist Vizesi için Gerekli Evraklar

Güney Afrika turist vizesi için başvuruda bulunacak kişilerin aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

Pasaport: Başvuru yapan kişinin geçerli bir pasaporta sahip olması gerekmektedir. Pasaportun en az 6 ay geçerliliği olmalıdır ve en az 2 sayfası boş olmalıdır.

Başvuru formu: Başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Form doldurma işlemleriyle ilgili Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayarak yetkilerimizden destek alabilirsiniz. 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3.5x4.5 cm boyutlarında bir fotoğraf.

Seyahat belgeleri: Uçak bileti, otel rezervasyonu veya konaklama belgeleri gibi seyahat planlarına ilişkin belgeler gereklidir.

Finansal durum: Başvuru sahibinin Güney Afrika'daki seyahat masraflarını karşılayacak yeterli maddi kaynağa sahip olması gerekmektedir. Bu nedenle, banka hesap dökümleri ve/veya maaş bordroları gibi mali belgeler talep edilebilir.

Seyahat Sağlık sigortası: Güney Afrika'ya seyahat edecek kişilerin seyahat süresince geçerli bir sağlık sigortası bulunması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımıza ulaşmanız halinde size yardımcı olacaklardır. 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Önceki seyahatler: Başvuru sahibinin önceki seyahatleri ve Güney Afrika'ya ilişkin varış ve ayrılış tarihleri de beyan edilmelidir.

Başvuru ücreti: Başvuru ücreti ödenmesi gerekmektedir.

Vize başvuru merkezi randevusu: Vize başvurusu için önceden randevu alınması gerekmektedir.

Gidiş-dönüş bilet: Gidiş-dönüş uçak bileti veya diğer seyahat belgeleri talep edilebilir.

Evraklarınızı bize e-mail veya kargo  ile gönderebilir veya Ankara ofisimize ulaştırabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız sizin adınıza vize alıncaya kadar her türlü desteğini sunar, size sadece mülakata katılmak kalır. Bize ulaşmak için 0(312) 419 56 41 numralı hattımızdan arayabilir veya bilgi@happyturizm.com mail gönderebilirsiniz.

Güney Afrika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Güney Afrika Vizesi, evrakların değerlendirme süresine göre değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda konsolosluk görevlileri ek süreye ihtiyaç duyabilirler. Bu durum vizenin açıklanma süresine etki edebilir. Sürecin uzaması durumunda ya da evraklarda önemli olanların eksik olması halinde vize ret cevabı alma olasılığı da bulunmaktadır. Ayrıca konsolosluk ihtiyaç duyması halinde ek evrak talebinde bulunabilir.

Evrakların tam ve doğru olarak teslim edilip vize işlemleri sırasında herhangi özel bir durum olmayarak vize işlem sonucunun olumlu olması halinde Güney Afrika için çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür. Bu nedenle seyahat planlamanızı yaparken en az 1 ay öncesinde vize başvurunuzu yapmış olmanız tavsiye olunur. Evrakların eksik olması veya vize işlemleri esnasında Konsolosluğun yoğun olması ya da ek evrak istemesi gibi özel durumların olması halinde vize işlemlerinin sonuçlanma süresi uzayabilir.

Güney Afrika Vize reddi

Güney Afrika vizesi başvuruları bazı durumlarda ret ile sonuçlanabilmektedir. Konsolosluk tarafından talep edilen şartların tam olarak yerine getirilmemesi buna sebep olmaktadır. Vize başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Vize başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

Güney Afrika vizesi başvurularında;

  • Seyahat amacının kanıtlanmaması,
  • Sahte ya da eksik evrak ibraz edilmesi,
  • Geçerli pasaporta ya da onaylı seyahat belgesine sahip olunmaması,
  • Aynı ülke için daha önceden sınır dışı kararının bulunması,
  • Vize başvurusunda bulunan kişilerin ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması, 
  • Seyahat bitiminde kişinin ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler sunulmaması

gibi durumlarda vize başvurusu,  Vize reddi ile sonuçlanabilmektedir

Öncelikle size verilen vize red mektubunu çok dikkatli incelemelisiniz. Çoğu zaman vize red nedeni açık olarak bu mektuba yazılmaktadır. Eğer vize görevlisinin vize başvurunuzu reddetme nedenlerinin yanlış veya eksik değerlendirme / bilgilendirme sonucu olduğunu düşünüyorsanız profesyonel bir yardım alarak yeni bir başvuru yapmanızda fayda var.

Güney Afrika Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek