Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Estonya Vizesi

Estonya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Estonya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Estonya ticari vize başvuruları için hazırlamanız gereken evrak listesini sizler için derledik. Mesleki durumunuza göre 2024 yılı güncel evrak listesi için yetkililerimizi arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ya da yazımızın devamında Estonya ticari vizesi ile ilgili ayrıntılı güncel bilgileri okuyabilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız : Estonya Ticari vize başvurularına hazırlamanız gereken şahsi evraklar mesleki durumunuza göre değişmez. Hangi meslek grubunda olursanız olun bu belgeleri muhakkak hazırlamanız gerekmektedir. Bunlar, Pasaport, 2 adet biometrik Fotoğraf, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 

Mesleki Durumunuzu Gösteren Evraklar: Çalışan iseniz; işverenin izin yazısı, ticari davetiye, çalıştığın şirketin evrakları, SGK işe giriş bildirgesi, maaş bordrosu, 4A Hizmet Dökümü. Şirket sahibi iseniz; Şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete fotokopisi, vergi levhası, imza sirküleri) 

Ek Hizmetlerimiz: Estonya seyahatiniz boyunca kalacağınız otel rezervasyonlarınız, uçak bileti rezervasyonunuzu ve seyahat sağlık sigortanızı ofisimiz aracılığıyla yaptırabilirsiniz. 

Estonya Ticari Vizesi Başvuru Evrakları

  • Pasaport: Son 10 yılda alınmış, seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan pasaportun aslı. Son 3 yılın içinde alınan Schengen vizesi sayfaları da evrak dosyasına eklenmeli. 
  • Biometrik Fotoğraf: (3,5x4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzerine çekilmiş, güncel fotoğraf.) 
  • Estonyalı şirketten kapsamlı davetiye mektubu: (Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak yazılan mektupta adres, iletişim bilgileri ve kalış süreleri yer almalı)  
  • Mali durumunu kanıtlayan belgeler: Son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren güncel banka hesap dökümü (Bankadan kaşeli ve ıslak imzalı), ya da orijinal banka hesap cüzdanı. Ya da son 3 aya ait maaş bordroları 
  • Seyahat Sağlık Sigortası (Uluslararası geçerliliği olan, yatarak ve ayakta tedavi masraflarınızı karşılamanızı sağlayacak 30 bin Euro teminatlı olmalı. 

Çalışanlar İçin Gerekli Evrak Listesi

  • İşverenin İzin Yazısı: (Başvuru sahibinin ne görevle ve ne kadar süredir şirkette çalıştığı belirtilmeli ve Estonya dönüşünde çalışmaya devam edeceği bilgisi eklenmelidir)
  • Mevzuata uygun davetiye: (Davet edilen kişinin kimlik bilgilerini, seyahat tarihlerini ve Estonya’daki şirketin adres ve irtibat bilgileri ile birlikte davet eden kişinin kimlik bilgilerini ve imzasını içermeli)
  • Şirket  evrakları: (Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi)
  • SGK İşe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü, Maaş bordrosu
  • Fuara katılacaksa giriş kartı ya da katılıma ilişkin belge 
  • Sponsorluk ve konaklamaya ilişkin belgeler 

Şirket Sahipleri İçin Gerekli Evrak Listesi

  • Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi)
  • Sponsorluk ve konaklamaya ispatlayan belgeler 
  • Seyahati onaylayan yazı 

Estonya Ticari Vize Başvuru Prosedürü

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: Estonya ticari vize başvurularınızı hızlı ve sorunsuz yapmak isterseniz evraklarınızı hazırlayıp size en yakın şehirdeki ofisimize kargo yoluyla gönderebilirsiniz. Yetkililerimizi arayarak başvuru yapabileceğiniz merkezleri, güncel bilgileri ve hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenebilirsiniz.  

Parmak İzinizi verin: Son 5 yıl içinde Schengen üyesi ülkelere giriş yapmadıysanız ve bu ülkelerden birinden vize almadıysanız mutlaka parmak izi vermeniz gerekmektedir. Ofisimizi arayarak size en yakın parmak izi verme merkezlerini öğrenebilir, randevunuzu alabilirsiniz. 

Vizenizi Aldıktan Sonra Kontrol Edin: Vizenizi aldıktan sonra üzerindeki isim ve soy isminizi, vize başlangıç tarihinizi, vizenizin istediğiniz gibi multi girişli olup olmadığını kontrol edin.  

Uyarılar!

  • Estonya ticari vizenizi almış olsanız bile ülkeye girişte sınır polisi size zorluk çıkarabilir. Estonya girişinde kötü bir sürprizle karşılaşmamak için davetiye mektubunuz, seyahat sağlık sigortası belgeniz ve otel rezervasyon belgenizi yanınızda bulundurun.  
  • Estonya Ticari vize sonuçlanma süresi 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Estonya’ya yapacağınız seyahatinizde gecikme yaşamak istemiyorsanız ticari vize başvurunuzu seyahatinizden en az 30 gün önce yapmanızı tavsiye ederiz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek